loading...
جامع ترین وبسایت ایمنی,بهداشت و محیط زیست در ایران - PERSIAN HSE
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
پارکت لمینت 0 208 farinaz1
خرید زیورآلات و بدلیجات خاص 0 142 farinaz1
زیورآلات نقره 0 147 farinaz1
در اجاره باغ تالار این موارد را در نظر بگیرید 0 319 behnosh2000
جلب توجه مهمانان هنگام ورود عروس و داماد به باغ عروسی 0 226 behnosh2000
آشنایی با خدمات مجالس و تالار پذیرایی 0 232 behnosh2000
موارد مهم در انتخاب تالار عروسی 0 203 behnosh2000
چگونه یک سالن عروسی خوب برگزینیم؟ 0 221 behnosh2000
آشنایی با انواع عکسبرداری در مجلس عروسی 0 222 behnosh2000
مراقبت از پوست قبل از مراسم عروسی 0 229 behnosh2000
ایده های جالب برای برگزاری یک مراسم عروسی جذاب 0 250 negar2000
ویژگی های تالار عروسی مناسب کدامند؟ 0 226 negar2000
در انتخاب سالن عروسی به چه نکاتی باید توجه کرد؟ 0 213 negar2000
اجاره خودرو برای ایام نوروز 0 195 bahar2000
اجاره خودرو راهکاری برای کاهش هزینه های سفر 0 209 bahar2000
سوالات متداول کاشت مو 0 255 aylinsaeidy
کریستال آرایی در تشریفات عروسی 0 220 aylinsaeidy
تشریفات عروسی در فصل زمستان 0 211 aylinsaeidy
نحوه انتخاب کت و شلوار دامادی 0 218 aylinsaeidy
استفاده از گیت فروشگاهی 0 245 aylinsaeidy
محمدرضا سلطانی بازدید : 1275 جمعه 05 مهر 1392 نظرات (0)

بیماری های شغلی و حرفه ای سبب درد , رنج و زیان های بزرگ به کارگران, کسب و کارها, صندوق های تامین اجتماعی و به طور کلی جوامع می شوند بر WWW.PHSE.IRاساس برآورد سازمان بین المللی کار بیماری های ناشی از کار کارگران شش برابر بیشتر از حوادث مربوط به کار سبب مرگ آنان می شود.بنابراین شناخت موثر و پیشگیری از این بیماری ها امری ضروری است.این مقاله که توسط بازرسان کار تهیه شده است به بررسی بیماری های شغلی و مدیریت و پیشگیری از بیماری های شغلی می پردازد.این مقاله را به طور رایگان از HSEPEDIA دانلود نمایید.

یادآوری: HSEPEDIA دائره المعارف ایمنی بهداشت محیطزیست است که توسط گروه PERSIAN HSE تاسیس و به روزرسانی می شود.

محمدرضا سلطانی بازدید : 1876 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)

رعایت نکردن موارد بهداشتی در محیط های کاری سبب شکل گیری بیماری های شغلی خواهد شد.یکی از انواع بیماری های شغلی بیماری های شغلی مربوط به بینی است.تعجب نکنید این عضو می تواند محل شکل گیری انواع بیماری ها باشد. در ادامه مطلب فایل کاملی را به صورت پاورپوینت در زمینه بیماری های شغلی مربوط به بینی از persian hse دانلود نمایید.

  • žخونریزی از بینی و راههای درمان آنwww.phse.ir
  • žعلل خونريزي از بيني  و درمان
  • žدرمان امراض بینی
  • žآلرژی بینی (زکام فصلی یا بهاره)
  • žالتهاب مخاط بینی در اثر عوامل غیر آلرژی زا
  • žآلياژهاي فلزی و اثرات آن بر انسان
  • žپولیپ بینی
  • žسينوسها و علل سينوزيت
  • žکورک بینی
  • žرينت آتروفیک
  • ž کاهش حس بويائي
  • žاثرات بالقوه روي سلامتي
  • žگرد و غبار چوب
  • žفرمالدهيد
  • žتومور ها و علايم و علل ان
  • žجدول عوامل بيماريزا در محيط كار

این مطلب را به صورت یک فایل پاورپوینت در ادامه مطلب از persian hse دانلود نمایید.

محمدرضا سلطانی بازدید : 1696 سه شنبه 14 خرداد 1392 نظرات (0)

بیماریهای ریوی شغلی ، بیماریهای شغلی هستند که کنترل آنها ، به سرعت ، شدت و قدرت پیشگیری بستگی دارد. این بیماریها معمولاً بعلت قرار گرفتن بیشتر در معرض آلرژنها یا مواد سمی ایجاد شده و ممکن است باعث نارسائی حاد یا مزمن اعضای دستگاه تنفسی گردند، همچنین تماسهای کم و شدید بیشتر موجب بیماریهای مزمن ریوی میشوند. مصرف دخانیات می تواند اثر افزایشی روی شدت این بیماریها داشته باشد.

تعدادی از مهمترین بیماریهای شایع ریوی شغلی :

  •   سرطانهای ریوی شغلیwww.phse.ir
  •   آسم شغلی
  •   سل
  •   آزبستوزیز
  •  بسینیوزیز( بیماری قهوه ای ریه = ریه قهوه ای بیمار)
  •  پنوموکونیوزیز کارگران معدن زغال سنگ ( ریه سیاه بیمار = بیماری سیاه ریه )
  •  سیلیکوزیس
  •  نپومونی بسیار حساس
  •  مزوتلیوما

این مطلب را به صورت یک فایل پاورپوینت در ادامه مطلب از persian hse دانلود نمایید.

محمدرضا سلطانی بازدید : 1028 جمعه 04 اسفند 1391 نظرات (0)

محیط بیمارستان نقش مهمی در ایجاد عفونت های بیمارستانی مرتبط بازی می کند محیط بیمارستان شامل اجزائ زیادی می باشد بسیاری از این اجزائ www.phse.irتاثیر مستقیم در ایجاد عفونت های بیمارستانی دارند جهت کاهش انتقال میکروارگانیسمها از وسایل و محیط اطراف, محیط های نظافت, ضدعفونی و استریلیزاسیون مناسب مورد نیاز می باشد. سیاست ها و روش های جدید با توجه به امکانات و تسهیلات در دسترس باید تدوین شوند.

فایل کامل را می توانید در ادامه مطلب در persian hse دانلود نمایید.

محمدرضا سلطانی بازدید : 1464 چهارشنبه 29 شهریور 1391 نظرات (0)

امروزه کاربرد آچارهاي بادي با توجه به قابلیتهاي آن در افزایش سهولت و سرعت انجام کار د، در صنعت و بویژه صنایع مونتاژکاري (مانند صنایع خودرو) افزایش روزافزونی داشته است.خاص خود نیزمی HSE قابلیت این آچار بادیابزارها هرچند سبب سهولت و تسریع انجام کار گردیده است ولی داراي مخاطراتمی CTS باشند(مخاطراتی مانند؛ صدا، که منجر به افت شنوایی می گردد، مخاطرات ارگونومیکی که سبب بروز بیماریهایی مانند آن را حائز اهمیت می نماید. HSE گردد، مخاطرات ایمنی که سبب بروز حوادث مختلفی میگردد) که بررسی مخاطرات کار با آچارهاي بادي در صنعت می باشد. HSE هدف از این تحقیق شناسایی و بررسی مخاطرات روش تحقیق مطالعه موردي موضوع در صنعت مونتاژ خودرو( شرکت خودروسازي سایپا) می باشد.
رعایت دستورالعملهاي ایمنی و بهداشتی توسط اپراتورها و آموزش اثر بخش آنها و نگهداري و تعمیرات بموقع و مناسب آچارهاي بادي نقش موثري در کاهش عوارض ایمنی ، بهداشتی و زیست محیطی ناشی از کار با آچارهاي بادي خواهد داشت.

این مقاله را در ادامه مطلب دانلود نمایید.

محمدرضا سلطانی بازدید : 1728 دوشنبه 16 مرداد 1391 نظرات (0)

امروز نیزهمچون گذشته با مطلبی آموزنده در زمینه ایمنی و بهداشت در خدمت شما هستیم. حتما می دانید که در مکان های پر گردوغبارو آلوده  امکان آسیب دیدن سیستم تنفسی کارکنان وجود دارد .اما چگونه باید از سیستم تنفسی کارکنان rppحفاظت کرد؟ آیا برنامه ای ویژه نیاز است؟ باید گفت بله اما برای دانستن و آموختن این برنامه حفاظت تنفسی در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

محمدرضا سلطانی بازدید : 2281 شنبه 24 تیر 1391 نظرات (0)

امروز نیز قصد داریم شما را شگفت زده کنیم.قطعا می دانید که امروزه تعداد بیماری ها به قدری زیاد است که جمع آوری آنها در یک کتاب کاری بسیار دشوار است.اما ما این کار را انجام داده ایم.کتابی که در پیش رو دارید کتابی است که به معرفی بیماری ها , راه انتقال , راه درمان و.. می پردازد در این کتاب بیش از 120000 بیماری آورده شده است.برای دانلود این کتاب به زبان فارسی به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

موضوعات کتاببیماری

  • معرفی 12000 بیماری به زبان فارسی
  • راه انتقال بیماری ها
  • راه درمان بیماری ها
  • عوارض بعدی بیماری ها
  • و...
محمدرضا سلطانی بازدید : 1836 چهارشنبه 24 خرداد 1391 نظرات (0)

عوارض خونی ناشی از کار را در سه گروه عوارض سمی و عوارض میکروبی و انگلی و عوارض ناشی از تشعشعات می توان مورد مطالعه قرار داد .

الف – عوارض خونی ناشی از سموم

با توجه به اینکه تقریبا تمام سمومی که وارد بدن می شوند چه از راه تنفس و چه از راه گوارش یا پوست از خون گذشته به اعضای دیگر می رسند . در پاتالوژی شغلی ‚ خون بیش از سایر نسوج در معرض خطرات سمی قرار دارد که این عوارض بر حسب محل ضایعه در مغزاستخوان یا خون محیطی خواهند بود .

1 –  ضایعات مغز استخوان

 در مغز استخوان سموم ممکن است روی یک یا چند گروه سلولی اثر کند و باعث تغییراتی در مقدار این سلول ها ( افزایش یا کاهش ) یا شکل آنها ( نا بالغ یا تغییر شکل یافته ) شود .خطرناکترین سم خونی که در حال حاضر در صنایع گوناگون مصرف می شود بنزن است . اگر چه خطرات بنزن به خوبی شناخته شده ولی متاسفانه این سم همه ساله عده ی زیادی را مسموم می کند . با توجه یه مراقبتهایی که از نظر بنزولیسم در کارگاههای مهم به عمل می آید خطر آلودگی در این مراکز کمتر بوده و بر عکس در صنایع کوچک.....

ادامه متن و فایل را در ادامه مطلب ببینید.

 

محمدرضا سلطانی بازدید : 1520 دوشنبه 01 خرداد 1391 نظرات (0)

تاکنون در PERSIAN HSE درباره مائل متعددی صحبت کردیم اما کمتر فرصتی پیش آمد تا در مورد ایمنی در کشاورزی صحبت کنیم .امروز قصد داریم به حرفه پر زحمت سری زده و خطرات ان را شناسایی و ارزیابی کنیمایمنی در کشاورزی پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

کشاورزی و زیر مجموعه های آن جزء وسیعترین فعالیتها در سطح جهان می باشد و در اقتصاد و پیشرفت جوامع نقش بسزايي دارند. این گروه طیف وسیعی از افراد را به لحاظ سن وجنس شامل می شود . 63 درصد ازجمعیت کشورهای درحال توسعه در بخش کشاورزی و دامداری اشتغال دارند که سهم اشتغال مربوط به بخش کشاورزی در ایران 27 درصد می باشد وبا توجه به افزایش بی رویه جمعیت وپیش بینی های انجام شده درخصوص رسیدن  جمعیت دنیا به مرز 15 میلیارد نفر در سال 2020ضروری است نسبت به تامین غذا وانرژی برای آنها فکر شود واز آنجا ئیکه درصد زیادی از این غذا وانرژی ازمحصولات کشاورزی و دامی وفراورده های آنها تامین میگردد. لذا لازم است:

  • خود کشاورزان از سلامتی کامل برخوردار بوده .
  •  محصولات غذایی سالم وبهداشتی به جامعه عرضه گردد. 
محمدرضا سلطانی بازدید : 1692 جمعه 18 فروردین 1391 نظرات (0)

برای همه ما اتفاق افتاده که دست و پای خود را با اب جوش سوزانده ایم اما پس از سوختن با اب جوش و مواد شیمیایی باید چه کرد؟ با ما همراه باشید persian hse شما را با مراحل درمان ان اشنا خواهد کرد.

www.phse.ir

سوختگی با آب جوش

اگر به فردی که با مایعات در حال جوش سوخته است برخورد کردید:

1) لباسی که در محل سوختگی است و اشیایی مثل انگشتر و النگو را درآورید.

2) محل سوختگی را زیر شیر آب سرد بگیرید و درجه حرارت را به وسیله ی سرد کردن کم کنید، چون در این موارد بافت سریع آسیب می بیند.

3) از کرم، پماد و یا لوسیون برای محل سوختگی استفاده نکنید.

4) برای پانسمان تاول های پاره شده یک باند استریل روی تاول بگذارید، سپس آن را با پنبه و چسب بپوشانید. بهتر است تاول ها را نکنید، چون عفونت می کند.

پوست و سوختگی شیمیایی ....

فایل را از ادامه مطلب دانلود نمایید.

محمدرضا سلطانی بازدید : 1772 دوشنبه 14 فروردین 1391 نظرات (0)

بسیار پیش امده که یک سوختگی را از نزدیک دیده یا دچار سوختگی شده ایم اما بسیاری از ما پس از سوختگی بدون اندکی فکر کردن از خمیردندان یا سیب زمینی وwww.phse.ir امثال انها برای درمان استفاده میکنیم اما ایا می دانید این روش ها کاملا اشتباه است؟  با توجه به اینکه سوختگی در بساری از صنایع برای افراد اتفاق می افتد که میتواند شامل سوختکی ناشی از اتش و یا سوختگی شیمیایی باشد تصمیم گرفتیم فایل کاملی را بر این منظور برای شما قرار دهیم با ما در ادامه مطلب همراه باشد.

هرگاه انرژي دريافتي بدن بيشتر از توانايي آن در جذب باشد ، صدماتي بوجود مي آيد كه آن را سوختگي مي نامند .  در واقع سوختگي ضايعاتي است كه در اثر حرارت شديد ، مواد شيميايي ، جريان برق ، تابش اشعه در پوست و غشاء مخاطي ايجاد مي گردد . به  آسيب هاي ناشي از مواجهه پوست و اندام هاي سطحي بدن با حرارت مستقيم يـا غير مستقيم سوختگي گفته مي شود ....

 

محمدرضا سلطانی بازدید : 1616 دوشنبه 22 اسفند 1390 نظرات (0)

www.phse.irگرد و غبار به علت ایجاد بیماریهای خاص ، اهمیت ویژه ای در مسائل بهداشت حرفه ای دارد و مسئله بیماریهای حاصله از گرد و غبار موضوعی است که از قدیم گریبانگیر انسان بوده است . همچنین بیماریهای ریوی ناشی از کار در صد قابل توجهی از بیماریهای شغلی را تشکیل داده و یکی از مهمترین علل غیبت کارگران از کار می باشد .

گرد و غبار در اثر تجزیه مواد جامد به ذراتی با ابعاد کوچک ایجاد می گردد . ذرات گرد و غبار می تواند برای مدت کوتاه یا طولانی در فضا منتشر شود  و به اعضاء مختلف صدمه رسانده و ایجاد بیماری نماید . چنانچه گرد و غبار وارد دستگاه تنفسی شود و به این دستگاه صدمه رساند به آن پنوموکونیوزیس گفته می شود .

سیلیکوزیس مهمترین بیماری ریوی ناشی از کار است که در اثر استنشاق مستمر ذرات بسیار کوچک سیلیس آزاد (sio2) ایجاد می شود . در بیماری سیلیکوزیس ، سیلیس در بافت ریه نفوذ کرده و ایجاد فیبروز ریوی می نماید .

دانلود فایل در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 2111 چهارشنبه 23 آذر 1390 نظرات (0)

امروز مواد شيميایی گوناگونی در محيط های کاری وجود دارد. رعایت نکردن دستورات ایمنی کار با مواد شيميایی ممکن است به عوارض جبران ناپذیری مانند کوری یا سوختگی های شدید منجر شود. بنابراین استفاده از دستکش ها، شيلدهای محافظ صورت و
تجهيزات حفافظت فردی، برای افرادی که در تماس با مواد شيميایی هستند، ضروری است.با این حال ممكن است شرايطي ايجاد شود که تماس با مواد شيميايي اتفاق افتد. در اين صورت، ١٠تا ١٥ ثانيه ابتدايي ، به ویژه در مورد مواد خورنده،بسيار اهميت دارد. اگردرثاني ههای اول تماس با موادشيميايي امكان شستشو و رفع آلودگي وجود داشته باشد مي توان به بهبودي اميدوار بود، اما تاخير، حتي براي چند لحظه ممكن است آسيب هاي وخيمي را موجب شود.از آن جا که در محيط هايي آه آارآنان با موادشيميايي تماس پوستي دارند يا ممکن است اين مواد به چشم آن ها پاشيده شود، نصب و راه اندازي دوش ها و چشم ش وهاي ايمني امري ضروري واجتناب ناپذير است. با وجود آن آه در شرآ تهاي زيرمجموعه شرآت ملي پالايش و پخش، چشم شو ها ودوش هاي اضطراري نصب شده است اما براي بازدهی بيشتر بايد با ضرورت ها و ويژگي هاي آن آشنا شد وروش استفاده و بازرسي از آن را آموخت. اين مجموعه
اطلاعات لازم را راجع به این موضوع در اختيار آارآنان قرار می دهد.

لینک دانلود اصلاح شد با تشکر از جناب غلامی نصب از گزارش لینک خراب

دانلود فایل در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1474 یکشنبه 06 آذر 1390 نظرات (1)

قبل از جنگ جهاني دوم بيش از 80000 ماده شيميايي كشف شد كه ازميان آنها ، بيشتر نفت و قطران زغال سنگ براي ساخت سلاح هاي شيميايي مورد استفاده قرار گرفت . مشكل اين است كه اين مواد از نظر ايمني به ندرت مورد آزمايش قرار مي گيرند اما بدون رضايت و آگاهي ما از خطرات آنها به غذا و آب و محصولات اضافه مي شوند طبق تحقيقات انجمن ملي امريكا،هيچ اطلاعاتي براي بيش از 80 درصد از مواد شيميايي كه هر روز استفاده مي شود ، وجود ندارد . كمتر از 20 درصد مواد به خاطر اثرات مزمن و موتاژنيك تست شده اند . اين تستها هم اغلب روي مواد شيميايي به طور جداگانه انجام مي شود و تستي روي تركيب مواد شيميايي كه روزانه با آنها در تماس هستيم انجام نمي شود .كلر كه در سلاح هاي شيميايي استفاده مي شد امروزه در پاك كننده هاي مخازن و به عنوان دترجنت هاي ظرفشويي و …. استفاده مي شود، و مي تواند كشنده باشد و تماس باآن بدون دستكش ، ماسكهاي تنفسي و سيستم تهويه مجاز نمي باشد . كلر در آبهاي نوشيدني – استخرهاي شنا ، جكوزي ها و…. وجود دارد . ماده مصرفي ديگر فلورايد است كه فوق العاده سمي بوده و فايده چنداني هم ندارد . بيشتر شوينده هاي خانگي شامل موادشيميايي سمي هستند . آمونياك تقريباَ در همه آنها وجود دارد و اگر با سفيد كننده ها تركيب شود تبديل به كلرآمين مي شود كه كشنده است . دولت تائيد ميكند كه محصولات شوينده خطرناكند و بر طبق قوانين و مقررات (كنترل و نظارت ) بايد روی آنها برچسب هايي زده شود كه نمايانگر قابليت اشتعال -خورندگي – سميت و … مواد باشد . يك ميليون سم در كانادا هر سال در نتيجه استفاده از محصولات شوينده خانگي ايجاد می شود .كه برخي از آنها كشنده هستند .
ضدعفوني كننده ها معمولاَ با پايه فنول يا كرزول هستند كه پايانه هاي عصبي را بي حس مي كنند.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1256 یکشنبه 06 آذر 1390 نظرات (0)

مس اولین عنصر شناخته شده است و فلزی نسبتا قرمز رنگ است و قابلیت هدایت الکتریکی و حرارتی بالایی دارد. مس از پرکاربردترین فلزات در صنعت است. مس در صنایعی از قبیلِ الکترونیک (در سیم ها، لامپهای پرتو کاتدی، در IC ، لامپهای خلاء، کلیدها و تقویت کننده های الکترونیکی)، صنایع نظامی (تهیه اسلحه)، صنایع فلزی (تهیه آلیاژها و تهیه سکه ها)، وسایل آشپزخانه، در تصفیه آب، به عنوان واکنشگر در شیمی، در تهیه سموم کشاورزی و .... کاربرد دارد.
مس یکی از عناصر رایج در طبیعت است که بر اثر پدیده های طبیعی در محیط زیست به مقدار فراوان یافت می شود. بسیاری از ترکیبات مس در رسوبات یا ذرات خاک ته نشین شده یا به این ذرات می چسبند. ترکیبات قابل حل مس ممکن است برای سلامت انسان مضر باشند. معمولاً پس از فعالیتهای کشاورزی ترکیبات محلول در آبِ مس، در محیط آزاد می شوند.
به علت انتشار آبهای آلوده به مس درکناره رودخانه ها، گل و لای آلوده به مس تجمع می یابد. مس، در اثر احتراق سوختهای فسیلی وارد هوا می شود. این مس، قبل از این که به واسطه بارش باران ته نشست کند ، مدتی طولانی در هوا باقی می ماند. بنابراین میزان آن در خاک کاهش می یابد. در نتیجه بعد از ته نشست مس موجود در هوا، خاک حاوی مقدار زیادی مس خواهد بود.
مس هم از طریق منابع طبیعی و هم در اثر فعالیتهای بشری، در محیط پراکنده می شود. از جمله منابع طبیعی آن، گرد و غبار حاصل از باد، گیاهان فاسد شده، آتش سوزی جنگلها و آب دریا می باشد. تنها تعداد اندکی از فعالیتهای بشری که باعث انتشار مس می شوند، مشخص شده اند. عوامل دیگر انتشار مس، فعالیتهای معدنی، تولید فلز، تولید چوب و تولید کودهای فسفاته است.
مس عموما در نزدیکی معدنها، مکانهای صنعتی و محل دفع زباله ها یافت می شود. مس در محیط زیست تجزیه نمی شود و به همین علت وقتی در خاک باشد، در گیاهان و جانوران تجمع می یابد. در خاکهای غنی از مس تعداد محدودی از گیاهان شانس بقا دارند. به همین علت است که در نزدیکی کارخانجات مس، پوشش گیاهی زیادی وجود ندارد. به خاطر اثرات مس بر گیاهان، بسته به اسیدیته خاک و میزان مواد آلی، این عنصر تهدیدی جدی برای مزارع محسوب می شود. هنگامی که مزارع با مس آلوده شوند، جانوران غلظت بالاتری از مس را جذب می کنند که به سلامت آنها آسیب می رساند.
مقدار مس موجود در هوا بسیار کم است، بنابراین تنفس مس خیلی ناچیز است. اما افرادی که در نزدیکی مناطقی که به ذوب و فرآوری مس می پردازند، زندگی می کنند، ممکن است مقدار بیشتری مس در مقایسه با افراد عادی دریافت و استنشاق نمایند. در لوله کشی برخی از منازل از لوله های مسی استفاده می شود. افرادی که در چنین خانه هایی زندگی می کنند، نیز مقدار مس بیشتری در مقایسه با افراد عادی مصرف می کنند. زیرا ممکن لوله ها با گذشت زمان پوسیده شوند و مقداری از مس وارد آب آشامیدنی شود.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1521 یکشنبه 06 آذر 1390 نظرات (0)

سم شناسی شغلی :

در سم شناسی شغلی افراد با مواد شیمیایی که در محیط کار یافت می­شوند ، سر و کار دارند . کارگران صنعتی ممکن است در طی تهیه ، تولید یا بستهبندی این مواد یا به واسطه استفاده از آنها در محیط شغلی ، در معرض تماس با آنها قرار بگیرند . به عنوان مثال کارگران کشاورزی ممکن است در معرض مقادیر مضر حشرهکش قرار بگیرند . تأکید عمده سم شناسی شغلی در جهت شناسایی عوامل مسئول ، تعیین وضعیتهای منجر به مصرف بی­خطر آنها و پیشگیری از جذب مقادیر مضر آنها میباشد . حدود تعیینکننده­ای جهت مشخص نمودن غلظتهای ایمن بسیاری از مواد شیمیایی در محیط کار طرح ریزی شدهاند تا حالات گوناگون تماس ، مشخص گردد.که عبارت است از:

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1485 یکشنبه 06 آذر 1390 نظرات (0)

قند و چربی های خون

برای اغلب ما این اتفاق افتاده است که نسبت به تفسیر نتایج آزمایش خون خود یا نزدیکان مان حساس شده باشیم، البته اغلب نتایج آزمایشات خون همراه با مقادیر مرجع و رفرانس هستند که کار را بسیار راحت نموده است.

با وجود این، در بعضی موارد، علامت هایی اختصاری و یا در برخی موارد اطلاعات مختصر ما در مورد نقش بعضی مواد شیمیایی در بدن، ممکن است ما را گیج کنند که البته همین اتفاق، ما را به دانستن سریع تر نتیجه آزمایش حساس تر می کند.

در اغلب موارد، به دنبال بروز مشکل یا بیماری مکلف به انجام تست خون می شویم، اما در موارد بسیاری هم تغییراتی در اجزاء خونی ما رخ می دهد که بدون انجام آزمایش هیچ موقع متوجه آن نمی شویم و این تغییرات در درازمدت بر روی سلامتی ما اثر سوء خود را نشان می دهند.

 

امروزه، نتایج آزمایشات خون در قسمت های هماتولوژی، بیوشیمی، ایمونولوژی و ارزیابی هورمون ها به تفکیک ارائه می شوند. می توان گفت بیشترین تأثیر تغذیه در قسمت بیوشیمی خون قابل مشاهده است، چون مواردی نظیر قند خون، چربی خون، اوره و... در این بخش اندازه گیری می شوند.

 

در این مقاله سعی شده است اطلاعات مختصری راجع به اجزاء تفکیک شده در قسمت بیوشیمی خون آورده شود. این توضیحات فقط به عنوان یک راهنمای اولیه ارائه می شوند تا شما با مکانیسم عمل مواد شیمیایی حمل شده در خون بیشتر آشنا شوید. هر گونه تفسیر دقیق نیاز به تداخل و دقت پزشک مورد نظر دارد و خارج از حوصله این بحث است.

 

گلوکز یا قند خون (Fasting Blood Sugar = FBS):

این ماده منبع اصلی تأمین انرژی در تمام موجودات زنده است. برای اندازه گیری قند خون فرد حتما باید ناشتا باشد، به همین دلیل واژه Fasting به کار می رود، یعنی بعد از مدت کوتاهی گرسنگی قند خون اندازه گیری شده است. این مدت حدود 10 تا 12 ساعت می باشد.

اگر سطح قند خون فردی بعد از 12 ساعت ناشتا بیشتر از 105 میلی گرم در دسی لیتر باشد، نشان دهنده استعداد ابتلاء وی به دیابت در طی ده سال آینده است.

میزان نرمال قند خون بین حداقل 65 تا 70 و حداکثر 100 تا 110 در محدوده بالا می باشد، البته افزایش خفیف قند خون ممکن است در اثر دریافت اخیر فرد باشد، اما اگر در آزمایشات مکرر میزان آن تغییری نکرد، فرد نیاز به توصیه های رژیمی برای پیش گیری از ابتلا به دیابت در آینده دارد.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1379 یکشنبه 06 آذر 1390 نظرات (0)

نام :ویژگی های انبار های مواد شیمیایی

نوع فایل: pdf

حجم: 316 کیلوبایت

تعداد صفحات:5

1- انبار مواد شيميايي به محلي اطلاق مي گردد كه انواع تركيبات شيميايي و سموم به اشكال مختلف گاز ، مايع و جامد در آن بطور موقت نگهداري مي شود و بر دو دسته انبار كوچك و انبار بزرگ مي باشد .

 2- محل انبار مي بايستي به نحوي انتخاب گردد كه حداقل سه جهت اطراف ساختمان به لحاظ دسترسي خودرو هاي امدادي و وسايل اطفاء حريق و ارسال تجهيزات ضروري در شرايط اضطراري آزاد باشد .

3- محل انبارهاي بزرگ مي بايست دور از مناطق مسكوني ، مدارس ، فروشگاهها ،‌بيمارستانها ، بازار ميوه جات ، منابع آب آشاميدني و ذخاير آب احداث گردد . ضمناً احداث اين انبارها در مناطقي كه سطح آبهاي زير زميني بالا مي باشد ممنوع است .

 4- وجود گذرگاههاي شيبدار در مبادي وروديهاي انبار براي ممانعت از خروج تراوشات به خارج از انبار ضروري مي باشد اين گذرگاه بايستي در داخل انبار و در خارج انبار در ورودي ها احداث گردد .

 5- ديوار هاي داخلي بايستي صاف و صيقلي بوده تا به آساني پاكيزه شود . ( با تشكر از جناب مهندس محسن محسني ( كارشناس مهندسي صنايع - گرايش ايمني صنعتي بخاطر ارسال مطلب مذكور)

6- دفتر انباردار بايد جدا از منطقه نگهداري سموم و مواد شيميايي باشد .

7- علاوه بر درب اصلي انبار بايستي درهاي اضطراري نيز در نظر گرفته شود .

 8- درب ها بايستي مجهز به قفل ايمني و ميله هاي حفاظتي بوده ، پنجره ها و هواكش ها نيز بايد به ميله هاي حفاظتي مجهز بوده تا ورود افراد غير مسئول ممانعت شود .

 9- چنانچه از وسايل جانشيني ديگري براي هواكش و نور استفاده مي شود اجباري براي ساخت پنجره نمي باشد . در غير اينصورت بايد پنجره ها سايه بان داشته تا از ورود نور مستقيم خورشيد ممانعت شود .

 10- سيستم هواكش مناسب ، مجهز به فيلتر جهت ممانعت از تجمع بخارات شيميايي مواد و خطر آتش زايي تعبيه گردد .

 11- سيستم خنك كننده و گرم كننده بايستي به گونه اي تعبيه گردد كه موجب گرم شدن و يا سردشدن مستقيم مواد انبار نگردند . استفاده از وسايل گرم كننده هوا كه با نفت و گاز مي سوزند ممنوع است .

 12- ايجاد هر گونه مخزن جهت نگهداري مواد شيميايي مايع و يا گاز در انبار هاي كوچك بطور كلي ممنوع است .

 13- محل انبارها مي بايست به نحوي انتخاب گردد كه راههاي دسترسي مناسب براي حمل و نقل خودروهاي امدادي در شرايط ويژه موجود باشد به نحوي كه بدون برخورد با مانع تا درب ورودي انبار امكان پيشروي باشد و ساختمان محل انبار استحكام و ايمني مناسب را جهت نگهداري مواد شيميايي و سموم داشته باشد .

 14- كف تمام انبارهابايد بتون يا سنگ فرش بوده و نسبت به مواد شيميايي و سموم غير قابل نفوذ باشد .

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه نمایید

محمدرضا سلطانی بازدید : 1307 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

خطرات زندگی الکترونیکی
اگر بپذيريم كه روند زندگى مردم در قرن حاضر به سوى ‏هرچه بيشتر الكترونيكى شدن است و نيز زندگى الكترونيكى ‏را يك واقعيت در حال شدن بدانيم آنگاه در خواهيم يافت كه ‏هيچ وجهى از وجوه زندگى بشرى از تاثيرات اين پديده به ‏دور نخواهد ماند. بر اساس پيش بينى ‏ITU‏ جهانى، كاربران ‏رو به رشد اينترنت در دنيا تا پايان سال ۲۰۰۶ ميلادى از مرز ‏‏۸۰۰ ميليون نفر خواهند گذشت. كافى است به اطرافمان ‏بنگريم كه زندگى الكترونيكى چگونه همه عرصه هاى ‏زندگى بشرى را يكى پس از ديگرى به احاطه خود درآورده و ‏به همراه ويژگى هاى مثبت و مفيد خود اثرات سوء و مخربى ‏را نيز به دنبال آورده است. اگر چه همه اقشار جوامع بشرى ‏در سطوح گوناگون از منافع و راحتى هاى زندگى الكترونيك ‏بهره مند و يا دست كم از آن سخن به ميان مى آورند اما ‏كمتر كسى به آسيب هاى ناشى از همه گير و فراگير شدن ‏اين پديده پيچيده و غامض كه ابعاد آن ناشناخته و حيرت ‏انگيز است توجه داشته است. در قاموس فرهنگ مدرن، وقتى ‏سخن از زندگى الكترونيك مى شود منظور كليه حوزه هايى ‏است كه به تسخير آن درآمده و يا به عبارت ديگر سخن از ‏همه چيز الكترونيك است.‏

‏ به هر حال گويا دستاوردهاى زندگى الكترونيك در سرعت ‏بخشى و خدمت رسانى و افزايش دقت عمل در كارهاى ‏گوناگون امكان پذير نيست ولى اين پديده نيز مانند همه ‏دستاورد هاى بشرى همواره دو كفه ترازو دارد كه با بالا رفتن ‏يكى، ديگرى رو به پائين ميل خواهد كرد. كفه منافع و كفه ‏مضرات. اگر چه ما در اين گزارش بر موضوعات محورى ‏مضرات اين پديده تاكيد خواهيم كرد ولى منافع و ويژگى ‏هاى مثبت زندگى الكترونيك از جمله مباحثى است كه نيازى ‏به اثبات و تفصيل ندارد و يا كفه مثبت آن به عينه براى ‏همگان لمس شدنى است ولى آن كفه مضرات است كه از ‏چشم بسيارى پنهان خواهدماند.اين مضرات شامل موارد زير ‏است: ‏

دكوراژه الكترونيك: اولين عارضه در دكوراژه كردن آدمى كه ‏از قضا اندام فيزيكى كاربران را مورد تهديد قرار مى دهد، كار ‏مداوم با ابزار الكترونيك است كه ارمغان زندگى مدرن و ‏عجين شده با الكترونيك است. ‏

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1279 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

ختلالات اسكلتی - عضلانی یك بیماری شغلی است. این اختلالات به علت شرایط نامناسب در محیط كار بروز می كند. یكی از علل ایجاد این مشكل وسایلی است كه افراد در محل كار از آن استفاده می كنند كه حتماً باید استاندارد باشد، عامل دیگر احساس امنیت و آرامشی است كه فرد باید در محیط كار داشته باشد تا دچار این گونه اختلالات نشود.
دكتر سیدجلیل میرمحمدی میبدی متخصص طب كار و بیماری های شغلی در زیر نكاتی را بیان كرده است كه می تواند اختلالات اسكلتی و عضلانی مربوط به شغل را كاهش دهد.
● اختلالات اسكلتی - عضلانی مرتبط با كار چگونه به وجود می آید؟
▪ اختلالات اسكلتی - عضلانی مرتبط با كار نوعی بیماری شغلی به حساب می آید. این گونه اختلالات معمولاً به علت قرار گرفتن بدن در وضعیت نامطلوب هنگام كار كردن یا استفاده از میز و صندلی نامناسب و غیراستاندارد تشدید می شود. زمانی كه از صندلی متناسب با ابعاد بدن (غیرارگونومیك) استفاده شود، اختلالات افزایش پیدا خواهند كرد.
● صندلی قابل استفاده در محیط كار باید چه استانداردی داشته باشد؟
▪ یكی از اجزای مهم صندلی، دستگیره ای است كه قابلیت تنظیم ارتفاع را انجام می دهد. همچنین باید سطح نشیمن صندلی استاندارد گود و لبه آن گرد باشد. زمانی كه فرد روی صندلی می نشیند، باید از اطراف ران ها تا دسته صندلی ۲‎/۵ سانتی متر فاصله باقی مانده باشد و ارتفاع صندلی باید در اندازه ای تنظیم شود كه لبه نشیمنگاه با عضله ران تماس پیدا نكند و مانع خون رسانی به ساق پا نشود، چون این موضوع باعث خواب رفتگی و خستگی در عضلات پا می شود. پشتی صندلی باید قوس كمر را هنگام نشستن پر كند و قسمت بالای آن رو به بیرون باشد تا كتف ها در جای مناسبی قرار بگیرد. صندلی استاندارد، پنج پایه و چرخدار است. پوشش روی صندلی باید از پارچه باشد تا ایجاد گرما و سرما نكند. بهترین ارتفاع صندلی، ارتفاعی است كه وقتی فرد روی آن می نشیند و به پشتی آن تكیه می دهد، كف پاها روی زمین قرار بگیرد تا نیازی به استفاده از زیر پایی نباشد. هنگام نشستن روی صندلی زاویه بدن و ران پا باید بین ۹۰ تا ۱۱۰ درجه باشد، ران پا و ساق پا بین ۹۰ تا ۱۰۰ درجه و زاویه ساق پا و خود پا ۹۰ درجه باشد.
● با چه اقداماتی در محیط كار می توان از بروز اختلالات اسكلتی - عضلانی پیشگیری كرد؟
▪ افرادی كه شرایط فعالیت آنها به گونه ای است كه معمولاً نشسته كار می كنند، در ازای هر یك ساعت كار به مدت ۱۰ دقیقه به صورت ایستاده استراحت كرده و دو تا سه دقیقه از ۱۰ دقیقه استراحت خود را ه نرمش های بسیار ساده در محیط كار اختصاص دهند. در افرادی كه فعالیت كاری آنها به صورت ایستاده است نیز به ازای هر یك ساعت كار، ۱۰ دقیقه نشستن لازم است.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1004 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

مقدمه و اهميت بهداشتي :

 در كشور ما اهميت سرطان در حال افزايش است و به عنوان سومين علت مرگ و مير و دومين گروه بزرگ از بيماريهاي مزمن و غير قابل انتقال است . عادت هاي جديد زندگي ، افزايش مصرف دخانيات ، افزايش جمعيت و مسن تر شدن تركيب جمعيتي ، آلودگي هاي زيست محيطي و شرايط نامساعد در محيط هاي زيست انساني ، رواج ابتلا به بعضي بيماريهاي مسري مانند هپاتيت C و B در زمره ساير دلايل كلان منتهي به افزايش سرطان در جامعه ما محسوب مي شوند .
تخمين زده مي شود كه بيش از يك سوم تمام موارد سرطان ها قابل پيشگيري است و يك سوم ديگر مشروط به تشخيص زودرس و سريع ، بالقوه درمان پذير مي باشند ، در اكثر موارد ديگر كه درمان قطعي ميسر نيست با اقدام هاي موثر نگاهدارنده و تسكين دهنده ، مي توان كيفيت زندگي بيماران را بهبود بخشيد .
سرطان در ايران
ثبت موارد سرطان در ايران ابتدا در سال 1347 در استان مازندران شروع شد و منظور از آن شروع مطالعه اپيدميبولوژيك سرطان مري بوده ، در استانهاي غربي و جنوبي شايعترين سرطان ، سرطان پوست است .سرطانهاي پوست ، مري ، معده ، سرطان اوليه كبد و سرطان مثانه جزء سرطانهاي شايع در ايران هستند ، سه نوع اول سرطان ( پوست ، مري و معده ) در اغلب مناطق ايران بسيار شايع هستند و سرطانهاي مثانه و كبد در بعضي استانهاي ايران شايعترند.

تعريف :

همان طور كه يك ساختمان بزرگ از تجمع تعداد زيادي خشت يا سنگ يا آجر تشكيل شده است . بدن تمام موجودات زنده نيز از تجمع تعداد زيادي سلول بوجود آمده است . در حالت طبيعي هر روز ميليون ها سلول در بدن انسان به علت پيري يا صدمات و جراحات مي ميرند و به جاي آنها سلول هاي تازه اي جانشين مي گردند .
سلول ها در بدن همواره در حال تقسيم هستند و دستورات لازم را دريافت مي كنند و در حقيقت كار رشد و اصلاح بافتها را پي مي گيرند . معمولاً اين نظام طبيعي به نحو مطلوب در گردش است و كار سلول ها به خوبي كنترل مي شود . در بعضي از شرايط به عللي مكانيسم كنترل دچار اشكال شده و اختلال در عمل سلول ها پديد مي آيد كه باعث گرفتن دستورات غلط مي شود وقتي اين اتفاق افتاد سلول غير طبيعي مي شود و تغيير شكل مي دهد و تبديل به يك سلول سرطاني مي گردد ، تقسيم آن غير قابل كنترل مي شود و توده اي از سلول هاي غير طبيعي بوجود مي آيد ، تقسيمات بي هدف و سريع سلول هاي سرطاني در هر نقطه بدن كه باشد به تدريج توده يا توموري تشكيل مي دهد .

الف : عوامل زيست شناختي
1 – انواع دخانيات
در اثر استعمال انواع دخانيات ، صدها ماده شيميايي سرطان زا تشكيل مي گردد كه پس از ورود به بدن و انتشار در آن باعث ايجاد سرطان در اندام هاي مختلف بدن مانند لب ، حنجره ، ريه ، مري ، مثانه و …. مي گردد . مهمترين ماده سرطان زاي سيگار نيكوتين است .
2 - الكل
 مصرف نوشابه هاي الكلي به مقدار زياد با سرطان هاي مري و كبد رابطه دارد . طبق برآورد انجام شده در 3% مرگهاي ناشي از سرطان الكل سهيم بوده است .
3 – عوامل مربوط به رژيم غذايي و مواد غذايي
مصرف غذاهاي سرخ شده و نمك سود با بروز سرطان معده ارتباط مي باشد . مصرف رژيم غذايي حاوي پروتئين هاي حيواني به مقدار زياد و رژيم هاي پر چرب ، وجود باكتريهاي زمينه ساز در دستگاه گوارش و آهسته بودن عبور غذا در اين دستگاه در ايجاد سرطان روده بزرگ ( كولون ) نقش عمده اي دارند . نيتريت موجود در مواد غذايي بويژه در گوشت و كنسروهاي كه به عنوان مواد نگهدارنده اضافه مي شود سبب ايجاد نيتروز آمين در بدن ميشودكه يك ماده سرطان زا است .
4 – مواجهه هاي شغلي
مواجهه با مواد شيميايي سرطان زا ناشي از صنايع و فعاليت هاي مختلف بخش هاي كشاورزي و خدمات و ... در محيط كار مي تواند سرطان زا باشد مثلاً كار در كارخانجات با پنبه نسوز ، خطر ابتلا به سرطان هاي كبد ، ريه و مثانه را افزايش مي دهد .
5 – ويروس ها
ويروسهاي هپاتيت B و C كه هپاتيت ناشي از آنها به سرطان كبد منتهي مي شود ، بيماري ايدز كه زمينه ساز بروز بعضي از انواع لنفوم هاست . ويروس پاپيلوماي انساني در ايجاد سرطان گردن رحم به شدت مورد سوء ظن هستند و ارتباط دارد .
6 – انگل ها
 ارتباط بين انگل شيستوزوما و ايجاد سرطان مثانه
7 – پرتوهاي يونيزه كننده
در جريان اقدامات تشخيصي مانند عكس برداري از قفسه سينه و مشاغلي مانند انتقال زباله هاي اتمي ، اشعه X كه به بدن تابيده مي شودودر انفجارهاي اتمي افرادي كه تحت اشعه قرار گرفته اند نيز در معرض بروز سرطان خون و … مي باشند .

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 716 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

تحقیقات جدید دانشمندان بیانگر آن است که کار کردن بیش از 10 ساعت در روز سلامت قلبی افراد را تهدید می‌کند.

 به گزارش فارس نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که کارمندانی که بیش از 10 ساعت در روز کار می‌کنند، 60 درصد بیش از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند.

 به گزارش «شین هوا»، این پژوهش که نتایج آن در چاپ امروز مجله اروپایی قلب منتشر شده است، با انجام بررسی به مدت 11 سال روی وضعیت 10 هزار کارمند دولتی انگلیسی که بین 39 تا 61 ساله بوده‌اند، صورت گرفته است.

 دانشمندان معتقدند دلایل زیادی برای ارتباط میان کار زیاد و مشکلات قلبی وجود دارد؛ این بیماری‌ها شامل فشار خون بالا، اضطراب یا افسردگی و داشتن شخصیت نوع A که مربوط به افراد پرخاشگر و زودرنج می‌شود، است.

محمدرضا سلطانی بازدید : 1172 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

مقدمه
 روشی است که به صورت آزمايشات پاراکلينيکال جهت کشف نارسايي هاي ريوي استفاده مي شود. در بين آزمون هاي عملکرد ريه, آزمون اسپيرومتري بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرد که با توجه به اهميتشان طبق ماده 99 قانون کار و مواد 88 و 90 قانون تامين اجتماعي در مورد معاينات دوره اي انجام مي شود. بايد به اين نکته مهم نيز اذعان داشت, که در صنايع جهت بررسي عملکرد ريه, اسپيرومتري مهمترين, در دسترس ترين و کم هزينه ترين آزمون مي باشد.

 اسپيرومتري

 عمل انجام شده توسط دستگاه اسپيرومتر را اسپيرومتري مي نامند. اسپيرومتر دستگاهي است که توسط آن حجمها و ظرفيتهاي ريوي اندازه گيري مي شود. به برگه اي که دستگاه شاخص ها را روي آن ثبت مي کند, اسپيروگرام مي گويند.

 1- اهداف اسپيرومتري :

 1) ارزيابي فعاليت پايه ريه ( افرادي که قرار است در مشاغلي شروع به کار کنند که با مواد آسيب رساننده به ريه سر و کار خواهند داشت, بهتر است قبل از استخدام و شروع به کار مطالعه اسپيرومتري به صورت پايه انجام شود.)

 2) به عنوان تست غربال گري و تشخيص زودرس بيماريهاي ريه که فاقد علائم بارز مي باشند.

 3) پيگيري برخي از بيماريها و پاسخ آنها به درمان.

 4) در بررسي بيماران مبتلا به سرفه مزمن, تنگي نفس يا راديوگرافي غير طبيعي از قفسه سينه.

 5) ارزيابي کلي شدت بيماريهاي انسدادي و تحديدي ريه.

 6) بررسي پاسخ بيمار به داروهاي گشاد کننده برونش.

 7) پيش بيني ريسک اعمال جراحي.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 974 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

خيره شدن به صفحه مانيتور تعداد دفعات پلک زدن را کاهش مي‌دهد و سبب سوزش چشم و در نتيجه منجر به خشکي چشم مي‌شود.
 هر چه افراد بيشتر به صفحه مانيتور خيره شوند، کمتر پلک مي‌زنند و هر چه کمتر پلک بزنند دچار سوزش و آسيب چشم مي‌شوند و هر چه احساس خشکي در چشم زياد شود سوزش و اشک را به دنبال خواهد داشت.
 به گفته محققان پلک زدن سبب تر شدن چشم مي‌شود و کارهايي که انسان را مجبور به کم‌کردن تعداد دفعات پلک زدن کند مانند کار با کامپيوتر و رانندگي و تماشاي تلويزيون سبب خشکي چشم مي‌شود.
 امروزه كامپيوتر در همه جا، از خانه گرفته تا محل كار مورد استفاده قرار مي گيرد و متعاقبا اثراتي كه بر سيستم سلامت انسان مي گذارد، روز به روز محسوس تر مي گردد.
 تعريف استنوپي:
 استنوپي يا خستگي چشم، امروزه يك نوع گرفتاري و مشكل رايج در ميان كابران مي باشد. بروز اين مشكل ممكن است به علت عوامل مرتبط با وضعيت چشم و بينايي، فاكتورهاي وضعيتي، شخصيتي و مرتبط با محيط كار شامل: دما، رطوبت و جريان هواي داخل اتاق و يا بيماري هاي سيستمي باشد.
 عوامل موثر در ايجاد استنوپي:
 - وضعيت چشم وبينايي
 از علل استنوپي، وضعيت خود چشم است. عيوب انكساري تصحيح نشده خصوصا آستيگماتيسم، پير چشمي، دور بيني كه به طور كامل تصحيح نشده، اختلالات ديد دو چشمي از عوامل ايجاد كننده استرس هاي بينايي ناشي از كار با كامپيوتر هستند.لذا كليه كاربران بايد يك معاينه مقايسه اي قبل يا بلافاصله بعد از شروع كار و نيز بعد از آن داشته باشند. اين معاينه شامل آناليز دقيق عملكرد در چشم ها در فواصل مياني و نزديك كار باشد.
 -نوع كار

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 943 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

شايعترين تروما و ضايعات چشمي را حوادث شغلي و در محيط هاي كارگري شكل ميدهد .80درصد كساني كه در معرض تروماي چشمي قرار دارند ،مردان هستند كه اين رقم 4 برابر زنان است اين در حالي است كه نتايج تحقيقات نشان ميدهد شايع ترين سن اين ضايعات حدود 30 سال يعني براي قشر جوان وفعال جامعه است .مشاغلي صنعتي نظير تراشكاران ،صافكاران ،آهنگران،مكانيك ها ،جوشكاران و باتري سازان، به لحاظ بي احتياطي و عدم رعايت نكات ايمني،در معرض خطر ضايعات چشمي قرار دارند.در واقع دليل عمده آسيبها و ضايعات چشمي در محيط هاي كاگري بي توجهي كارفرما و كارگران نسبت به استفاده از عينكهاي محافظ چشمي حين كار ايجاد ميكند.در واقع يك سوم بيماراني كه براده فلزي به داخل چشم آنان نفوذ مكيند به دليل عفونت و پارگي ها به نابينايي و بقيه به افت شديد ديد دچار ميشوند.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 836 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

گال (جرب) چیست؟ 
 این بیماری در اثر هجوم نوعی انگل خارش آور به بدن، ایجاد می شود. این انگل ها Sarcoptes scabiei نامیده میشوند، بسیار ریز بوده و دارای 8 پا میباشند (در مقایسه با حشرات که 6 پا هستند). اندازه آنها بسیار کوچک بوده و تنها به 3/1 میلیمتر میرسند. آنها در زیر پوست پنهان می شوند و سبب ایجاد خارش شدید در پوست شده که این خارش ها در شب به مراتب شدید تر می شوند. انگل هایی که منجر به بروز بیماری خارش می شوند، آنقدر کوچک هستند که با چشم های غیر مسلح قابل رویت نبوده و برای دیدن آنها حتماً باید از ذره بین یا میکروسکوپ استفاده کرد. 

 ابتلا به بیماری چگونه صورت می پذیرد؟ 
 انگل های ناقل این بیماری سخت گیر و مشکل پسند هستند. آنها حداکثر برای 24 تا 36 ساعت می توانند در بدن میزبان زنده باقی بمانند. انتقال آنها تنها با برخورد مستقیم بدن به بدن از بیمار به فرد سالم امکانپذیر خواهد شد. به ندرت اتفاق می افتد که بر اثر دست دادن، آویختن لباس ها در کنار لباس های فردی که مبتلا به بیماری است، و استفاده از ملافه و پتویی که شب قبل توسط ناقل استفاده شده، به این بیماری دچار شد. برای انتقال بیماری حتماً برخورد فیزیکی باید صورت بگیرد.همچنین انواع دیگر برخورد فیزیکی مانند زمانی که مادر کودکش را در آغوش می گیرد، نیز می تواند دلیل انتقال بیماری به شمار رود. در طول مدت زمان مکرر، دوستان نزدیک و افراد خانواده نیز می توانند از طریق در آغوش گرفتن یکدیگر به این بیماری مبتلا شوند. 

 آیا سگ و گربه هم ناقل بیماری هستند؟

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 822 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

بیماریهای مـربوط به گرما هنگامی روی می دهند که دمــای بـدن فرد از حد طبیعی خود افزایش می یابـد. بدن انسان بطور عمده توسط منبسط ساختن عروق سـطـــحی پوست و تعریق، دمای افزایش یافته بدن را کاسته و سبب تنظیم و کنترل گرمای بدن می گــردد. اما در آب و هوای مرطوب عملکرد تعریق مختل و کنـد شده و بدن دیگر قادر به خنک ساختن خود نمیـباشد. دو عـــامل فعالیت بدنی شدید و طولانی مدت و آب و هوای گرم مسبب بیماریهای مربوط به گرما هستنـد. همچنین زمانی که فرد دچار کم آبی در بدن خود میگردد در معرض عوارض گرمای زیاد قرار خواهد داشت زیرا در این حالت غلظت خون بدن افزایش یافته و جریان خون کند میگردد که سبب اختلال در عملکرد ارگانهای بدن می شود. 
 عوارض ناشی از گرما به قرار زیر است:
 1- گرمازدگی خفیف
 در این حالت بدن بشدت عرق کرده و حجم خون کاهش می یابد.
 علایم:
 تعریق شدید - ضعف - سرگیجه - سردرد - حالت تهوع - استفراغ - افزایش ضربان قلب - کاهش فشار خون-پوست مرطوب،سرد و رنگ پریده-افزایش درجه حرات مرکزی بدن تا 39-38 درجه سلسیوس.
 درمان:
 انتقال بیمار به یک مکان خنک و سایه-دادن مایعات به بیمار برای جبران کم آبی بدن. برای جبران نمک بدن نیز باید اندکی نمک (به نسبت یک قاشق چای خوری نمک در یک لیتر آب) به آب اضافه کرد- لباسهای فرد گرمازده را در آورده و یک ملحفه مرطوب دور بدن وی بپیچید و یا توسط باد بزن مصدوم را باد بزنید.
 2- گرمازدگی شدید
 این حالت بسیار خطرناک بوده و خطر مرگ را نیز میتواند در پی داشته باشد. در این حالت حرارت مرکزی بدن از 40 درجه سلسیوس فراتر میرود. در این وضعیت اغلب ارگانهای بدن در معرض آسیب بافتی قرار میگیرند. گرمازدگی شدید یک وضعیت اورژانس بوده و دمای بدن فرد گرمازده باید سریعا کاهش یابد. عدم درمان گرمازدگی شدید به تشنج، کما و مرگ منجر خواهد شد. گرمازدگی شدید علاوه بر اثرات سوء آن بروی سیستم عصبی همچنین کبد، کلیه ها، قلب و عضلات را نیز در معرض آسیب قرار میدهد.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1382 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

 

سردردهاي شغلي عمدتاً دو نوعند :

 1- سردرد حاد عصبي 
 2- سردرد مزمن 

 مواجهه با مواد شيميايي از طريق كاهش اكسيژن بدن و يا زيادي CO2 در خون باعث گشادي عروق شده و سردرد حاد ايجاد مي كند. 
 علاوه بر نوع حاد، انواع سردردهاي مزمن هم مثل ميگرن مشاهده شده است. اين سردردها به صورت حملات ناگهاني و با علائم اوليه اختلال در بينايي و علائم عصبي ديگر آغاز مي‏گردند. 

 تشخيص سردردهاي شغلي و غير شغلي :

 هنگام برخورد با يك فرد دچار سردرد بايد موارد ذيل به دقت مورد بررسي قرار گيرد :
 •چگونگي شروع سردرد 
 •محل درد 
 •نوع مواردي كه فرد با آنها در ارتباط است 
 •دفعات بروز سردرد 
 •سوابق خانوادگي 
 راهكار خاصي براي تشخيص سردردهاي شغلي وجود ندارد اما مي توان با استفاده از سوابق سردرد در فرد، معاينه دقيق ( در صورت نياز عكسبرداري )، مطالعه آينده نگر و بررسي تغييرات هنگام حذف مواجهه فرد با مواد آلاينده، در خصوص ارتباط شغل با سردرد اظهار نظر كرد. 

 از عواملي كه مي توانند سردردغيرشغلي ايجاد كنند مي توان به موارد زير اشاره كرد:

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1585 پنجشنبه 26 آبان 1390 نظرات (0)

فرسودگی شغلی وضعیتی است که به دلیل کار زیاد و طولانی مدت، شخص احساس خستگی شدید و بی رمقی ميكند.

 نشانه های فرسودگی شغلی :

 1- فرسودگی جسمی = قدرت کار کردن کم , سردردهای مکرر, تهوع , اختلال در خوابیدن , از دست دادن اشتها
 2- فرسودگی هیجانی = افسردگی , احساس در ماندگی و احساس به دام افتادن در کار و شغل
 3- افسردگی نگرشی = بد گمانی و سوء ضن نسبت به دیگران و همچنین نگرش منفی و حقیر کردن خود یا سایرین .
 4- اينگونه اشخاص احساس پیشرفت کم دارند و فرض می کنند در آینده نیز پیشرفتی نخواهد داشت.

 شاخصهاي فرسودگی شغلی :

 1- شاخصهای هیجانی : بی علاقه شدن نسبت به شغل خود , افسردگی , احساس درماندگی و ناتوانی , احساس مورد تأیید و تشویق قرار نگرفتن , احساس جدایی از دیگران و بیگانگی , احساس بی تفاوتی , ملالت و بیزاری
 2- شاخصهای نگرشی : بد بینی , بی اعتمادی نسبت به مدیریت سازمان و محل کار خود , گله مندی و بدگمانی
 3- شاخصهای رفتاری : تخریب پذیر و پرخاشگر بودن , کناره جویی از دیگران , کاهش توانایی برای انجام دادن وظایف شغلی , محدود شدن فعالیت های اجتماعی و افزایش مشکلات با مسئولان , رؤسا و همکاران و خانواده .
 4- شاخصهای روانی : احساس خستگی , ابتلا به دردهای عضلانی , سردرد , اختلال در خوابیدن و اختلال گوارشی و سرما خوردگی های مکرر.
 5- شاخصهای سازمانی : کاهش رسیدگی به خواسته های ارباب رجوع , تنزل ابعاد اخلاقی و معنوی , افزایش تعداد موارد خلافکاری , غیبت از کار , ترک شغل و سوانح و حوادث در کار.

 علل فرسودگی شغلی :

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 919 پنجشنبه 26 آبان 1390 نظرات (0)

بيماريهاي شغلي به گروهي از بيماريها اطلاق مي‌شودكه به علت كار به وجود آمده و يا به عبارت ديگر منحصراَ بيماريهايي هستند كه عامل مولد آنها در محيط كار است.
 تمامي بيماريهاي شغلي برخلاف گروهي از بيماريهاي غيرشغلي كه هنوز عامل مولد آنها تشخيص داده نشده است داراي علت بخصوصي بوده و به آساني قابل تشخيص هستند.اين گروه از بيماريها كمتر از بيماريهاي غيرشغلي ديده شده و با توجه به اينكه زاييده كار آدمي هستند امكان پيشگيري از آنها بسيار بيشتر است.

 بهترين روش جهت طبقه‌بندي بيماريهاي شغلي توجه به عامل مولد اين بيماريها است، لذا با توجه به اين امر اين گروه از بيماريها را مي‌توان به 5 دسته تقسيم كرد:

 1-بيماريهاي ناشي از عوامل فيزيكي: از عوامل بوجود آوردنده اين دسته از بيماريهاي شغلي، حرارت، نور، فشار، سروصدا، ارتعاش، الكتريسيته، اشعه X و مواد راديواكتيو را مي‌توان ذكر كرد.

 2-بيماريهاي ناشي از عوامل مكانيكي: استفاده از ابزار و ادوات دستي در بعضي از اشخاص كه عادت به اينكار ندارند و همچنين فشارهاي مكرر بر روي مفاصل در اثر نحوه انجام كار و يا حرات ظريف تكراري سبب بروز ناراحتي‌هايي مي‌شوند كه پينه بستن و بورسيت از آنجمله‌ هستند.

 3-بيماريهاي ناشي از عوامل بيولوژيكي: اشتغال در بعضي از مشاغل با توجه به شرايط محيط كار و مواد مصرفي يا توليدي، كارگر را مستقيماً در خطر ابتلا به بيماريهاي عفوني خاصي مانند سياه زخم قرار مي‌دهد.

 4-بيماريهاي ناشي از عوامل شيميايي: عوامل شيميايي مورد استفاده در صنعت سبب به وجود آمدن اكثر بيماريها و مسموميتهاي ناشي از كار هستند، كه با توجه به راه دخول به بدن به 3 دسته زير تقسيم‌بندي مي‌شوند.
 1- بيماريها و مسموميتهايي كه ناشي از جذب مواد از طريق دستگاه گوارشي هستند. از موادي كه از اين طريق ممكن است وارد بدن شوند وايجاد ناراحتي كنند ارسنيك و فسفر قابل ذكرند.
 2- بيماريها و مسموميتهايي كه ناشي از جذب مواد از طريق دستگاه تنفسي هستند مانند ذرات گرد و غبار، گازها و دود از اين طريق جذب مي‌شوند.
 3- بيماريها و مسموميتهايي كه ناشي از جذب مواد از طريق پوست هستند، مانند جذب تترااتيل سرب، انيلين و فنول.

 5-بيماريهاي ناشي از عوامل رواني
 بيماريهاي ناشي از عوامل رواني به مواردي نظير روابط نامطلوب كارگر يا كارمند با همكارانش، با رئيس يا كارفرما، عدم رضايت از شغل و ... است. مانند اختلال در تعادل عصبي و بحرانهاي عاطفي و رواني.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 786 پنجشنبه 26 آبان 1390 نظرات (0)

آفتاب‌سوختگی‌ عبارت‌ است‌ از التهاب‌ پوست‌ پس‌ از مواجهه‌ بیش‌ از حد با آفتاب‌، لامپ‌های‌ آفتابی‌ یا مواجهه‌ شغلی‌ با نور شدید.

 علایم‌ شایع
 - قرمزی‌، تورم‌، درد و گاهی‌ تاول‌ زدن‌ پوست‌
 - تب‌ (گهگاه‌)
 - تهوع‌ و استفراغ‌ (در سوختگی‌های‌ شدید)
 - دلیریوم‌ (در سوختگی‌های‌ شدید و وسیع‌)
 - تیره‌ شدن‌ یا ور آمدن‌ پوست‌ پس‌ از بهبودی‌، بسته‌ به‌ شدت‌ سوختگی‌

 عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر
 -عوامل‌ ژنتیك‌ به‌ ویژه‌ پوست‌ روشن‌، چشمان‌ آبی‌ و موی‌ قرمز یا بور
 - مواجهه‌ با منابع‌ صنعتی‌ نور مثل‌ قوس‌ جوشكاری‌
 - استفاده‌ از داروها از جمله‌ داروهای‌ گوگرددار، تتراسایكلین‌ها، آموكسی‌سیلین‌ یا قرص‌ ضد بارداری‌ خوراكی‌

 پیشگیری‌
 - از ظهر تا 3 بعدازظهر از آفتاب‌ دوری‌ كنید.
 - برای‌ فعالیت‌های‌ خارج‌ از منزل‌ از كرم‌ ضد آفتاب‌ استفاده‌ كنید.
 - محصولاتی‌ كه‌ قدرت‌ محافظت‌كنندگی‌ آنها 15 یا بیشتر است‌، محافظت‌ تقریباً كامل‌ ایجاد می‌كنند. كرم‌هایی‌ كه‌ قدرت‌ محافظتی‌ كمتری‌ دارند، محافظت‌ نسبی‌ ایجاد می‌كنند و باعث‌ تیره‌ شدن‌ خفیف‌ می‌شوند. برخی‌ از این‌ كرم‌ها در برابر آب‌ و تعریق‌، مقاوم‌ هستند ولی‌ باید پس‌ از شنا یا مواجهه‌ طولانی‌ مدت‌ دوباره‌ از آنها استفاده‌ كنید. روغن‌ معدنی‌ یا كره‌ كاكائویی‌، باعث‌ محافظت‌ در برابر آفتاب‌ نمی‌شوند.
 برای‌ حداكثر محافظت‌ از یك‌ داروی‌ محافظت‌ كننده‌ فیزیكی‌ مثل‌ پماد اكسید روی‌ استفاده‌ كنید. پس‌ از شنا و در مواجهه‌های‌ متعدد، دوباره‌ از آن‌ استفاده‌ كنید. استفاده‌ از كرم‌های‌ محافظت‌كننده‌ به‌ویژه‌ در نواحی‌ حساس‌تر به‌ سوختگی‌ مثل‌ پوست‌ بینی‌، گوش‌ها، پشت‌ ساق‌ها و پشت‌ گردن‌ مفید هستند.
 -اگر بندرت‌ دچار سوختگی‌ می‌شوید، از یك‌ كرم‌ ضد آفتاب‌ استفاده‌ كنید كه‌ باعث‌ تیره‌ شدن‌ شود و حداقل‌ محافظت‌ را ایجاد كند.
 - از لباس‌های‌ به‌ رنگ‌ خنثی‌ مثل‌ خرمایی‌ استفاده‌ كنید. از رنگ‌های‌ روشن‌ و سفید بپرهیزید زیرا آفتاب‌ را روی‌ صورتتان‌ منعكس‌ می‌كنند.
 -اگر اصرار بر آفتاب‌ گرفتن‌ دارید، مواجهه‌ خود را با آفتاب‌ در روز اول‌ به‌ 10-5 دقیقه‌ در هر طرف‌ بدن‌ محدود كنید. هر روز 5 دقیقه‌ به‌ این‌ زمان‌ اضافه‌ كنید.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1106 پنجشنبه 26 آبان 1390 نظرات (0)

شرح بیماری

 آزبستوز عبارت‌ است‌ از التهاب‌ ریه ها به‌ علت‌ استنشاق‌ ذرات‌ آزبست‌. این‌ یک‌ اختلال‌ مزمن‌ است‌ اما مسری‌ نیست‌. آزبستوز ممکن‌ است‌ منجر به‌ سرطان ریه‌ شود (خطر بروز با سیگار کشیدن‌ بسیار بیشتر می‌شود). مردان‌ بالای‌ 40 سالی‌ که‌ در معرض‌ ذرات‌ آزبست‌ بوده‌اند با احتمال‌ بیشتری‌ دچار این‌ بیماری‌ می‌شوند. آزبستوز يكي ازمهمترین‌ بیماری‌ هاي ریوی‌ ناشی‌ از کار مي باشد.
 علایم‌ اولیه‌:
 تنگی‌ نفس‌
 سرفه‌ای‌ که‌ بدون‌ خلط‌ است‌ یا خلط‌ کمی‌ دارد.
 احساس‌ کسالت‌ عمومی‌

 علایم‌ بعدی‌:

 نامنظمی‌ خواب‌
 بی‌اشتهایی‌
 درد قفسه‌ سینه‌
 خشونت‌ صدا
 سرفه‌ خونی‌
 علایم‌ نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌
 آبی‌ شدن‌ ناخن‌ها

 علل‌
 مواجهه‌ طولانی‌ مدت‌ با ذرات‌ ریز آزبست‌ به‌ هنگام‌ کار یا از منابع‌ دیگر. قسمت محیطی‌ ریه‌ها در اثر فیبرهای‌ آزبست‌ دچار آزردگی‌ می‌شود، که‌ نهایتاً التهاب‌، ضخیم‌شدگی‌ و تشکیل‌ بافت‌ جوشگاهی‌ در بافت‌ ریوی‌ (فیبروز ریوی‌) را به‌ دنبال‌ خواهد داشت‌. امکان‌ دارد تا 20 سال‌ از زمان‌ مواجهه‌ با آزبست‌ بگذرد و سپس‌ علایم‌ بیماری‌ ظاهر شوند.

 عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر :

 مشاغلی‌ که‌ در ارتباط‌ با آزبست‌ هستند.
 تغذیه‌ نامناسب‌
 سیگار کشیدن‌
 سوء در مصرف‌ الکل

 پیشگیری‌...

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 770 پنجشنبه 26 آبان 1390 نظرات (0)

در این‌ نوع‌ آسیب‌ گوش‌ میانی‌، شیپور اُستاش (مجرایی‌ که‌ محفظه‌ گوش‌ میانی‌ را به‌ حلق‌ وصل‌ می‌کند) و انتهای‌ اعصابی‌ که‌ در گوش‌ وجود دارند متأثر می‌شوند.

 علایم‌ شایع‌ :

 ناشنوایی‌ (به‌ درجات‌ مختلف‌)
 احساس‌ گرفتگی‌ در گوش‌
 درد خفیف‌ تا شدید در گوش‌، یا در ناحیه‌ فک‌ و پیشانی‌
 گیجی‌ و منگی‌
 وزوز گوش‌
 گریه‌ در شیرخواران‌ و خردسالان‌

 علل‌

 - آسیب‌ ناشی‌ از افزایش‌ ناگهانی‌ فشار محیط‌ اطراف‌، مثلاً به‌ هنگام‌ ارتفاع‌ کم‌کردن‌ سریع‌ هواپیما یا به‌ هنگام‌ غواصی‌. در این‌ شرایط‌، هوا از راه‌ بینی‌ و حلق‌ به‌ محفظه‌ گوش‌ میانی‌ می‌رود تا فشار در دوطرف‌ پرده‌ گوش‌ متعادل‌ شود. اگر مجرایی‌ که‌ از حلق‌ به‌ محفظه‌ گوش‌ میانی‌ کشیده‌ شده‌ است‌ (شیپور اُستاش‌) درست‌ عمل‌ نکند، فشار در محفظه‌ گوش‌ میانی‌ کمتر از فشار محیط‌ خواهد بود. این‌ فشار منفی‌ در گوش‌ میانی‌ باعث‌ می‌شود پردة‌ گوش‌ به‌ درون‌ گوش‌ کشیده‌ شود. بعداً ممکن‌ است‌ خون و مخاط‌ در گوش‌ میانی‌ ظاهر شود. احتمال‌ بروز این‌ آسیب‌ وقتی‌ که‌ فرد سرماخوردگی‌ دارد و به‌ غواصی‌ می‌پردازد یا با هواپیما سفر می‌کند، بیشتر است‌.
 - آسیب‌ در اثر ضربه‌ به‌ گوش‌ خارجی‌ یا میانی‌ (بوکس‌، اسکی‌ روی‌ آب‌، تصادفات‌، و غیره‌).


 عوامل تشدید کننده بیماری :

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1559 پنجشنبه 26 آبان 1390 نظرات (0)

کدام ضایعه، کدام شغل؟

 بیشتر ضایعات پوستی را دردست‌ها می‌بینیم ولی گاهی به علت آلوده شدن لباس‌ها، ضایعات را می‌توان روی قسمت‌های مختلف بدن مشاهده کرد.
 ضایعاتی که در صورت ایجاد می‌شود، بیشتر از طریق دست به صورت منتقل شده‌اند و یا مواد به شکل گاز ، بخار، گردوغبار در هوا پراکنده و روی پوست صورت نشسته اند. گاهی تغییرات رنگی پوست را درتماس شغلی با بعضی مواد شيمیایی داریم و این مساله در مورد افرادی که در کارخانه‌ها با فلزات سنگین از قبیل نقره، جیوه و... سروکار دارند ممکن است به صورت لکه های تیره رنگ، در محل تماس پوستی دیده شود .
 مواد شیمیایی می‌توانند به دو صورت تحریکی وآلرژیک باعث التهاب وحساسیت پوست شوند. البته غلظت ماده، نوع ماده و دفعات تماس با آن مواد، در ایجاد و تشدید ضایعات پوستی موثر است.
 انواع مواد اسیدی، قلیایی و فرآورده‌های نفتی و بنزینی و حلال‌های شيمیایی قادرند با حل کردن چربی بین سلولی پوست به زیرجلد نفوذ کنند و باعث قرمزی وخارش شدید شوند و درموارد شدیدتر به صورت ترشح و تاول هم دیده می‌شوند.
 یکی از عوارض تماس پوستی با مواد ، جوش‌های چرکی است که به آن اکنه شغلی می گویند . در بعضی از شغل‌ها، آکنه ایجاد یا تشدید می‌شود و این اغلب در مشاغلی دیده می شود که باعث‌ ‌هیدراسیون لایه شاخی پوست می‌شوند، از قبیل کار کردن با مواد روغنی حیوانی یا معدنی، نفت‌ ‌و هیدروکربن‌های هالوژنه و تماس ماده‌ ‌شیمیایی با‌ پوست ‌که در صورت و اندام‌ها، آکنه ایجاد می‌کنند.
 افرادی که در محیط‌های گرم کار می‌کنند نیز به دلیل تعریق زیاد، دچار تشدید آکنه می‌شوند. از دیگر موادی که می‌توانند منجر به این صدمه شوند مواد هالوژنی (کلر، ید،...(، گازوئیل، روغن موتور، آزبست و فرآورده‌های قطران هستند.
 این آکنه‌ها به شکل جوش‌های قرمز، چرکی و یا زیرپوستی سرسیاه وسرسفید، در همان محل تماس پوستی با لباس‌های آغشته با مواد شیمیایی، بروز می‌کند که حتی بعد از بهبودی نیز، جا ي زخم به جای می‌گذارند.
 بیماری های شغلی ناشی از نور

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1603 پنجشنبه 26 آبان 1390 نظرات (0)

درمان(Management)

 الف) اصول كلي درمان
 سنگ بناي درمان آسم شغلي، تشخيص سريع و به‌موقع و اجتناب از مواجهه كارگر با مواد محرك است. اين مسئله خصوصاً در مورد آسم‌هاي شغلي ناشي از مواد حساس‌كننده، صادق است زيرا مواجهه با مقدار كمي از مواد حساس‌كننده مي‌تواند باعث آسم مقاوم شود. كساني كه دچار آسم ناشي از مواد محرك يا آسم تشديد شده به‌وسيلة كار هستند در صورت مهيا شدن شرايط مهندسي، ممكن است بتوانند به كار معمول خود ادامه دهند و بدين منظور بايد به آنها وسايل محافظت از سيستم تنفسي داده شود. كساني كه دچار آسم شغلي مي‌شوند بايد براساس پروتكل‌هاي منتشر شده تحت درمان طبي قرار گيرند. از آنجايي كه علت اصلي آسم، التهاب است، استروئيدها سنگ بناي درمان هستند.

 Malo و همكارانش نشان دادند كه افراد داراي آسم به‌علت مواد حساس‌كننده و يا ناشي از مواد با وزن مولكولي كم يا زياد، در صورت عدم مواجهه و استـفاده از استـروئيد استنشاقي، بهبودي قابل توجهي پيدا مي‌كنند؛ به‌علاوه اين افراد بايد از استعمال دخانيات اجتناب نمايند و در ضمن بايد در مورد آسمشان آموزش ديده و علائـم هشداردهندة حمله آسم را بشناسند و نحوة اسـتفاده از دارويشان را بدانند. اگر بيماري آسم به‌وضوح در محيط كار، بد شود، بيمار بايد از محيط دور شود. كرومــولين سديم به‌ويژه در پيشگيري آسم ناشي از حيوانات آزمايشگاهي، كاربرد دارد. ايمني درماني در اكثر موارد آسم شغلي، بررسي نشده است و كارايي آن در كارگـراني كه با صدف ماهي و يا حيوانات آزمايشگاهي و يا گربه سر و كار دارند، نشان داده شده است.

 ب) مسائلي كه در مورد محيط كار بيمار مطرح است :
 كساني كه آسم شغلي وابسته به مواد حساسيت‌زاي تأئيد شده دارند بايد از چنين محيطهايي دور شوند. افتراق ما بين آسم شغلي ناشي از مواد حساسيت‌زا۱ با آسم شغلي ناشي از مواد محرك۲، به‌علت داشتن درمانهاي متفاوت، مهم است. افراد داراي آسم ناشي از مواد حساسيت‌زا حتي با مقادير كم اين مواد، دچار واكنش مي‌شوند و اصلاً نبايد در آن محيط قرار بگيرد ولي افراد داراي آسم ناشي از مواد محرك، مي‌توانند در همان ساختمان كار كنند اما آنها را بايد به جايي برد كه با مقادير زياد اين مواد، مواجهه نداشته باشند و يا از وسايل محافظتي استفاده كنند. پيگيري بيماران نشان داده است كه اكثر بيماران آسم شغلي حتي اگر سالها پس از اجتناب از مواجهه، بررسي شوند، به‌طوركامل بهبود نيافته‌اند و اين امر اهميت تشخيص به‌موقع و سريع را مشخص مي‌كند.
 در صورتيكه بيمار با وجود درمان دارويي مناسب، هنوز هم دچار افزايش غيراختصاصي پاسخ‌دهي راه‌هاي هوايي باشد، ممكن است به محدود كردن مواجهات محيطي وي با عوامل آغاز كننده غيراختصاصي آسـم مانند: هـواي سرد، دود، گرد و غبار و همچنين محدود كردن فعاليت بيمار، نياز باشد.

 پ) مسائلي كه در مورد ديگر كارگران مطرح است :
 اگر در محيط كاري، فردي مبتلا به آسم شغلي باشد، اين يك زنگ خطر است و بايد خطر بروز آسم شغلي را با استفاده از تغيير در روش كار و بهبود تهوية هوا، كاست.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1253 پنجشنبه 26 آبان 1390 نظرات (0)

تشخيص بيماري و ارزيابي باليني

 الف) چه افرادي بايد از نظر آسم شغلي بررسي شوند؟

 در تمامي بالغيني كه با علائم و نشانه‌هاي انسداد راه هوايي مراجعه مي‌كنند، بايد احتمال وجود آسم شغلي در نظر گرفته شود. بسياري از افراد كه دچار آسم شغلي هستند در ابتدا به‌عنوان COPD تلقي مي‌شوند زيرا انسداد مجاري هوايي، تا حدودي ثابت بوده و بسياري از آنها سيگاري هستند و زماني كه عامل مواجهه، برطرف شود ماهيت آسمي بيماري، وضوح بيشتري پيدا مي‌كند. بهترين راه غربالگري اين موضوع آن است كه از كارگران سئوال شود كه آيا علائم بيماري آنها در ايام تعطيل بهتر مي‌شود يا خير و چند روز طول مي‌كشد تا بهبودي حاصل شود. در صورتيكه از بيمار بپرسيم آيا علائم آسم، سر كار، بدتر مي‌شود يا خير؟ معمولاً فايده‌اي ندارد زيرا بيشتر بيماران مبتلا به آسم شغلي، فقط پس از اتمام كار و شبها، دچار علائم مي‌شوند.

 ب ) شرح حال :

 شرح حال در شناسايي آسم شغلي اهميت زيادي دارد و در طي اخذ شرح حال بايد رابطه زماني ما بين مواجهه اخير و بروز علائم تنفسي، جستجو شود.

 در صورتيكه يكي از حالات زير موجود باشد، رابطه بين علائم آسم و محيط كار، مورد سوء ظن قرار مي‌گيرد:

 - علائمي كه صرفاً هنگام كار، بروز مي‌نمايند.
 - علائمي كه در تعطيلات آخر هفته، رفع مي‌گردند.
 - علائمي كه در هر شيفت كاري به تناوب، تكرار مي‌شوند.
 - علائمي كه در طي هفتة كاري، مرتباً بر شدت آنها افزوده مي‌گردد.
 - علائمي كه پس از تغيير محيط كار، رفع مي‌گردند.

 در طي اخذ شرح حال، بايد احتمال تماس و مواجهه با تمامي عوامل ايجاد كننده آسم چه در محيط كار و چه در درون محيط منزل، پرسيده شود.
 شرح حالي كه اختصاصاً در رابطه با شغل فرد است، علاوه‌بر عنوان شغل بايد شامل مسئوليتهايي باشد كه فرد در برابر آن شغل داراست. در شرح حال بايد شدت و ميزان مواجهه نيز بررسي شود و خصوصيات شغلي، تشريح شود و عوامل آب و هوايي و موقعيت جغرافيايي، مدنظر قرار گيرند. به‌علاوه بايد كارگران ديگري كه دچار علائم تنفسي حمله‌اي شده‌اند نيز شناسايي شوند و از آنها شرح حال شغلي كامل و مبتني بر زمان، اخذ شود.

 در اخذ شرح حال سابقه طبي بيمار بايد بر شرح حال آسم، داروهاي فعلي و قبلي (مانند تناوب مصرف و نحوة استفاده از آنها در محل كار)، شرح حال مراجعه به اورژانس و انتوباسيون، تأكيد كرد.
 بيماريهايي نظير: آسم دوران كودكي، رينيت آلرژيك، درماتيت آتوپيك و مسايل ديگر تنفسي مانند COPD، ممكن است براي پرسشنامة شرح‌حال داراي اهميت باشند.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1403 پنجشنبه 26 آبان 1390 نظرات (0)

آسم شغلي 1 (تعريف و انواع ،پاتو فيزيولوژي وساز وكارهاي بروز آسم شغلي،عوامل ايجاد كننده )

تعريف آسم شغلي و انواع آن

 براساس تعريفي كه Bernstein و همكارانش در سال ۱۹۹۳ ارائه كردند، آسم شغلي به نوعي از بيماري اطلاق مي‌شود كه در اثر مواجهه با وضعيتهاي خاص يا عوامل معين مرتبط با محيطهاي كاري، محدوديت تغييرپذير جريان هوا يا افزايش حساسيت مجاري هوايي، وجود داشته باشد ولي اين موضوع در خارج از محيط كار، صدق نكند. با در نظر گرفتن اين تعريف، ۲ دسته‌بندي كلي براي آسم شغلي، مطرح مي‌شود كه در ذيل آمده است.

 ۱- آسم شغلي آلرژيك يا آسم شغلي با دورة تأخيري :
 اين دسته كه به‌طور كلاسيك همان آسم شغلي، ناميده مي‌شوند در اثر واكنش ايمونولوژيك و پس از يك دورة تأخيري، ايجاد مي‌گردند و در اكثر موارد به‌علت مواجهه شدن با مواد داراي وزن مولكولي زياد و بعضي از مواد داراي وزن مولكولي كم، بروز مي‌نمايد كه در اين واكنش، معمولاً IgE، نقش دارد. البته موادي مانند ايزوسيانات‌ها كه باعث آسم شغلي مي‌شوند ولي مكانيسم ايمونولوژيك در آنها مشخص نيست و بدون واسطه IgE انجام مي‌گردد نيز در اين دسته قرار مي‌گيرند.

 ۲- نشانگان اختلال كاركردي راه‌هاي هوايي تحريك‌پذير يا آسم شغلي ناشي از مواد محرك :
 اين دسته معمولاً بدون تأخير ايجاد مي‌گردند و در اين حالت، راه‌هاي هوايي پس از استنشاق حاد مقادير زيادي از عوامل سمي مانند: دي اكسيد گوگرد، اسيد سولفوريك، آمونياك يا دود، دچار تنگي و پاسخ‌دهي بيش از حد مي‌شوند. بايد توجه داشت: بيماراني كه از پيش دچار آسم و پاسخ دهي بيش از حد راه‌هاي هوايي بوده و به‌دنبال تماس با عوامل محرك يا فيزيكي مانند ورزش و هواي سرد، دچار اسپاسم نايژه‌اي مي‌شوند، در تعريف RADS نمي‌گنجند.
 در صورت مواجهة مجدد با غلظت كم همان ماده، واكنشي بروز نمي‌كند كه اين امر مبين عدم دخالت واكنش ايمونولوژيك است.
 شايان ذكر است كه بعضي از مؤلفين، دسته سومي را نيز تحت عنوان آسم شغلي احتمالاً ناشي از مواد محرك در نظر گرفته‌اند و دورة تأخيري و تحريك اين دسته در زمانهايي بروز مي‌نمايد كه فرد با مقادير اندك و غيرمحرك، تماس داشته باشد.
 براي مثال: فورمالدئيد، گلوتارالدئيد و كلرامين در استخرهاي شنا و محلهاي كار آلوده با باكتريها و قارچها.
 نوع ديگري از تنگي تغييرپذير مجاري هوايي وابسته به كار نيز وجود دارد كه در اثر مواجهه شغلي با مواد آلي مانند: پنبه، بذركتان شاهدانه ، كنف هندي و بعضي از غلات، بروز مي‌نمايد. بيشتر متخصصين، بيماري راه‌هاي هوايي ناشي از ذرات آلي را اختلالي شبه آسم مي‌خوانند و آن را از آسم حقيقي، مجزا مي‌دانند. علل اين تمايز را مي‌توان در عدم وجود ائوزينوفيلي در راه‌هاي‌ هوايي، فراواني كمتر افزايش پاسخ‌دهي راه‌هاي هوايي، تمايل به بروز برونشيت مزمن جستجو كرد.


پاتوفيزيولوژي و سازوكاربروز آسم شغلي

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1324 پنجشنبه 26 آبان 1390 نظرات (0)

 

با دیدنِ هریک از چهار علامتِ سکته مغزی، فوراً فرد را به بیمارستان برسانید تا فرد فلح نشود
===
سکته مغزی به دلیل لخته شدن خون در رگ

Please continue to forward this every time it comes around!
لطفاً هربار که این ایمیل به دست شما رسید آن را برای کلیه دوستان بفرستید

STROKE
: Remember the 1st Three Letters....S.T.R.
سکته مغزی

STROKE IDENTIFICATION
نشانه های سکته مغزی
It only takes a minute to read this...
خواندن این متن فقط چند دقیقه طول می کشد

A neurologist says that if he can get to a stroke victim within 3 hours he can totally reverse the effects of a stroke.! ..totally. He said the trick was getting a stroke recognized, diagnosed, and then getting the patient medically cared for within 3 hours, which is tough.
یک متخصص مغز و اعصاب می گوید چنانچه شخصی را که سکته مغزی کرده در کمتر از 3 ساعت ببیند می تواند عوارض سکته مغزی را بطور کامل اصلاح کند. "بطور کامل". او می گوید نکته این است که سکته مغزی شناخته شده، تشخیص داده شده و بیمار در کمتر از 3 ساعت به مراکز درمانی رسانده شود.

RECOGNIZING A STROKE
شناخت سکته مغزی

Thank God for the sense to remember the '3' steps, STR . Read and Learn!
شکر خدا فقط سه کار برای تشخیص کافی است. بخوانید و به یاد بسپارید
Sometimes symptoms of a stroke are difficult to identify. Unfortunately, the lack of awareness spells disaster. The stroke victim may suffer severe brain damage when people nearby fail to recognize the symptoms of a stroke.
گاهی شناخت علائم سکته مغزی مشکل است. بدبختانه از هوش رفتن بیمار مشکل را بدتر می کند. شخصی که سکته کرده ممکن است در شرایط بسیار خطرناکی قرار داشته باشد اما اطرافیان نمی توانند مشکل را تشخیص دهند.
Now doctors say a bystander can recognize a stroke by asking three simple questions:

پزشکان می گویند اطرافیان با پرسیدن سه سؤال ساده می توانند سکته مغزی را تشخیص دهند

بقیه در ادامه مطلب

میزبان
درباره ما
سلام باتوجه به اینکه قسمت عمده زندگی هریک ازما در محیط کار سپری میشود بنابراین دانست نکاتی برای حفظ سلامتی خود در محیط کار امری ضروری است.در این سایت سعی خواهیم کرد تا جدیدترین تکنولوژی ها و نکات را در زمینه ایمنی , بهداشت ومحیط زیست یا HSE در اختیاران همکاران و مشتاقان قرار دهیم.هدف در اینجا تکمیل نطالب اموزش دیده شده در دانشگاه یا کلاس ها با استفاده از فیلم و نرم افزار میباشد. با تشکر از بازدید شما persian hse
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    چه مقدار از خدمات سایت رضایت دارید؟
    کدام قسمت را بیشتر می پسندید؟
    WEB TRANSLATE
    جستجو



    در این سایت (phse.ir)
    در كل اينترنت
    رتبه در گوگل
    خبرنامه سایت

    ایمیل خود را وارد کنید:

    آمار سایت
  • کل مطالب : 400
  • کل نظرات : 9
  • افراد آنلاین : 4
  • تعداد اعضا : 19515
  • آی پی امروز : 109
  • آی پی دیروز : 110
  • بازدید امروز : 876
  • باردید دیروز : 1,143
  • گوگل امروز : 8
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 6,563
  • بازدید ماه : 22,096
  • بازدید سال : 105,362
  • بازدید کلی : 3,809,572
  • seo

    SEO Stats powered by MyPagerank.Net