loading...
جامع ترین وبسایت ایمنی,بهداشت و محیط زیست در ایران - PERSIAN HSE
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
پارکت لمینت 0 208 farinaz1
خرید زیورآلات و بدلیجات خاص 0 142 farinaz1
زیورآلات نقره 0 148 farinaz1
در اجاره باغ تالار این موارد را در نظر بگیرید 0 319 behnosh2000
جلب توجه مهمانان هنگام ورود عروس و داماد به باغ عروسی 0 227 behnosh2000
آشنایی با خدمات مجالس و تالار پذیرایی 0 233 behnosh2000
موارد مهم در انتخاب تالار عروسی 0 204 behnosh2000
چگونه یک سالن عروسی خوب برگزینیم؟ 0 222 behnosh2000
آشنایی با انواع عکسبرداری در مجلس عروسی 0 223 behnosh2000
مراقبت از پوست قبل از مراسم عروسی 0 229 behnosh2000
ایده های جالب برای برگزاری یک مراسم عروسی جذاب 0 251 negar2000
ویژگی های تالار عروسی مناسب کدامند؟ 0 227 negar2000
در انتخاب سالن عروسی به چه نکاتی باید توجه کرد؟ 0 213 negar2000
اجاره خودرو برای ایام نوروز 0 195 bahar2000
اجاره خودرو راهکاری برای کاهش هزینه های سفر 0 209 bahar2000
سوالات متداول کاشت مو 0 255 aylinsaeidy
کریستال آرایی در تشریفات عروسی 0 220 aylinsaeidy
تشریفات عروسی در فصل زمستان 0 212 aylinsaeidy
نحوه انتخاب کت و شلوار دامادی 0 218 aylinsaeidy
استفاده از گیت فروشگاهی 0 246 aylinsaeidy
محمدرضا سلطانی بازدید : 1695 یکشنبه 20 اسفند 1391 نظرات (0)

نظر به گستردگی ابعاد نیروگاه بخار بخش سیکل ترکیبی و تنوع سیستم های اعلام و اطفائ حریق بخش های مختلف آن همچنین به منظور اطلاع کلیه www.phse.irپرسنل نیروگاه سیکل ترکیبی (شرکت تولید و شرکت تعمیرات) از تجهیزات اعلام و اطفاء حریق فوق و بیان علل بروز حریق و راه های جلوگیری از بروز آن و انجام هماهنگی های لازم در زمان بروز حریق احتمالی طرح پیوست تحت عنوان طرح ایمنی و عملیاتی بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شهید رجایی تهیه شده که در آن سعی شده سیستم اعلام و اطفاء حریق حدالمقدور به صورت خلاصه تشریح شده و نحوه اطفاء حریق در این نیروگاه بیان گردد.

این پروژه بی نظیر را می توانید در 13 صفحه به نگارش مهندس حجت الله گلباباییان از persian hse دانلود نمایید. دانلود این پروژه به شما توصیه می گردد.

محمدرضا سلطانی بازدید : 1956 چهارشنبه 09 اسفند 1391 نظرات (0)

www.phse.irwww.phse.irwww.phse.ir

همانطور که تا کنون پی برده اید موارد متعددی وجود دارد که سبب انفجار سیلندرهای تحت فشار می گردداز جمله صدمات فیزیکی به دیواره, تماس با روغن, سقوط از ارتفاع و ... . اما علتی دیگر نیز وجود دارد و آن پس زدن شعله در هنگام عملیات برشکاری با شعله و یا جوشکاری است.پس زدن شعله از سوی دستگاه هوا برش موجب انفجار سیلندر خواهد شد. اما آیا راهی برا جلوگیری از آن وجود دارد. پاسخ مثبت است قطعه ای کوچک با کاربردی بزرگ با نامFlashback Arrestor. به همین منظور فیلم آموزشی آشنایی,نصب و کاربرد Flashback Arrestor را برای دانلود شما عزیزان در ادامه مطلب قرار داده ایم امید است که رضایت شما را جلب نماید.

hsenasiri بازدید : 1599 سه شنبه 01 اسفند 1391 نظرات (0)

نکات اصلی درباره حریق

 

دسته بندي انواع حريق

براي سهولت در پيشگيري و كنترل آتش سوزي ، حريق ها بر حسب ماهيت مواد سوختني به دسته هاي مختلفي تقسيم مي كنند . در امريكا و ژاپن توسط مراجع رسمي حريق در چهار دسته (  D، C، B ،A) در اروپا و استراليا به پنج دسته ( E، D، C ،B، A  )  تقسيم بندي شده است . دسته A در همه تقسيم بندي ها مواد جامدي است كه خاكستر بجا مي گذارد . دسته B  مواد نفتي و مايعات قابل اشتعال . دسته D شامل فلزات قابل اشتعال  مي باشد . در تقسيم بندي امريكايي دسته C آتش دسته D شامل حريق هاي الكتريكي منظور شده است . اما در تقسيم بندي اروپايي اين دسته شامل گاز هاي آتش گير مي باشد و دسته E شامل حريق الكتريكي است . اخيرا دسته جديدي تحت عنوان Kيا  Fاضافه شده است كه بعلت وسعت حريقها جاي خود را باز نموده است . اين دسته مربوط به حريق آشپز خانه و روغن هاي آشپزي است .

از آنجايي كه تقسيم بندي مورد تاييد كشور ما تقسيم بندي اروپايي است كه مورد تاييد ISO نيز مي باشد ، ما در اينجا به توضيح در خصوص اين تقسيم بندي مي پردازيم .

متن کامل در ادامه مطلب

 

محمدرضا سلطانی بازدید : 1375 شنبه 08 مهر 1391 نظرات (0)

هرچه گشتم چه بنویسم برتر از این نیافتم:

 

    رَسولُ‌اللَّهِ‏ (ص): مَنْ رَدَّ عَادِيَةَ‌ مَاءٍ أو عَادِيَةَ‌ نَارٍ فَلَهُ أجرُ شَهيدٍ
رسول‌خدا (ص): هركه سيلابي يا شعله‌ي آتشي را بازگرداند، براي او پاداش شهيد است.


    الإمام‌عليّ (ع): مَنْ ‌رَدَّ عَنِ الْمُسْلِمِينَ عَادِيَةَ‌مَاءٍ أَوْ نَارٍ أَوْ عَادِيَةَ‌ عَدُوٍّ مُكَابِرٍ لِلْمُسْلِمِينَ غَفَرَاللَّهُ لَهُ ذَنْبَهُ
    امام‌علي(ع): هركه ‌سيلابي يا شعله ‌آتشي ‌يا تجاوز دشمني‌ را از مسلمانان بازگرداند، خداوند گناهش ‌را مي‌آمرزد

به امید روزهای بی حادثه

محمدرضا سلطانی بازدید : 3538 یکشنبه 28 خرداد 1391 نظرات (0)

ﻫﺪف از اراﺋﻪ اﻳﻦ راﻫﻨﻤﺎ ﻧﺤﻮه اﻧﺘﺨﺎب و اﺳﺘﻔﺎده از ﭘﻮﺷﺶ ﻫﺎي (Fire Proofing ﺿﺪ ﺣﺮﻳﻖ )  ﺟﻬﺖ ﻛﺎﻫﺶ  ﺧﺴﺎرات و از دﺳﺖ دادن اﻣﻮال در ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺑﺮوز ﺣﺮﻳﻖ  و اﺛﺮات ﻧﺎﺷﻲ از آﺗﺶ ﺳﻮزي و اﻧﻔﺠﺎر ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.شما میتوانید این فایل آموزشی بی نظیر را در ادامه مطلب از persian hse دانلود نمایید.

موضوعات این فایل اموزشی:

  • تعاریفfire proofing
  • موارد ﻋﻤﻮﻣﻲ
  • ﻣﺮاﺣﻞ ﺑﺮاي ﻧﻴﺎزﺳﻨﺠﻲ  ﺗﺠﻬﻴﺰات ﺿﺪ ﺣﺮﻳﻖ ﻧﻤﻮدن
  • ارزیابی خطر ﺣﺮﻳﻖ
  • انتخاب میزان مقاومت در برابر حریق
  •  ﻣﻼﺣﻈﺎت ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺿﺪﺣﺮﻳﻖ ﻧﻤﻮدن  تجهیزات ﻣﻮﺟﻮد  در ﻓﻀﺎي ﺣﺮﻳﻖ ﺳﻨﺎرﻳﻮي  اﺣﺘﻤﺎﻟﻲ
  • ضد حریق نمودن تجهیزات در خارج از واحدهای فرآیندی
  • مواد ضد حریق کننده
  • نصب و تضمین کیفیت
  • بازرسی
محمدرضا سلطانی بازدید : 8301 جمعه 05 خرداد 1391 نظرات (0)

قبلا با استانداردهای مربوط به حریق و و وسایل اطفائ آن اشنا شدید امروز استاندارد NFPA 10 را به صورت فارسی در اختیار شما قرار می دهیم. اين استاندارد مقدمات لازم جهت انتخاب(Selection)، nfpa10نصب(Installation)، نظارت و بازرسي(Inspection)، تعمير و نگهداشت(Maintenance)، و تست تجهيزات اطفاء حريق قابل حمل را فراهم مي نمايد.اين استاندارد به منظور استفاده و راهنمايي اشخاص مرتبط با فرآيندهاي انتخاب، خريد، نصب، تأييد، درجه بندي، طراحي، تعمير و نگهداشت تجهيزات اطفاء حريق قابل حمل، فراهم شده است.برای دانلود این فایل در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

محمدرضا سلطانی بازدید : 3634 پنجشنبه 28 اردیبهشت 1391 نظرات (1)

قطعا با سیستم اتصال به زمین آشنایی دارید و ابا اهمیت ان به خوبی آشنا هستید امروز قصد داریم شما را با ضوابط و نحوه اجرای سیستم ارت و چاه ارت آشنا کنیم.به همین منظور فایلی در ادامه مطلب قرار گرفته که می تواند درسیستم ارت بسیاری از جهات در این زمینه پاسخگوی نیازهای شما باشد. پس برا دانلود این فایل آموزشی در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

محمدرضا سلطانی بازدید : 2336 دوشنبه 18 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

به درخواست دوستان امروز نیز مطلبی در مورد شناخت حریق و سیستم و روش های کنترل آن در اختیار شما دوستان قرار می دهیم امید است که مورد رضایت شما قرار بگیرد .برای دانلود این فایل در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

موضوعات این فایل آموزشی:حریق

  1. احتراق
  2. حریق
  3. روشهای اطفائ حریق در محور مثلث آتش
  4. انواع آتش
  5. گازهای قابل اشتعال
  6. آتش سوزی مواد منفجره
  7. تجهیزات خاموش کننده
  8. طریقه کار با خاموش کننده ها
  9. تعیین مکان مناسب برای نصب خاموش کننده ها

 

محمدرضا سلطانی بازدید : 5071 شنبه 16 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

بنا به درخواست برخی از دوستان که درخواست قرار گرفتن چک لیست مبارزه با حریق را در سایت داشتند امروز چک لیست حریق در یک فایل ورد و در 4 صفحه به صورت کامل در اختیار شما دوستان قرار می گیرد.در آیندهچک لیست ایمنی حریق ای نه چندان دور فیلم های مبارزه با حریق و حوادث آتش سوزی نیز بر روی این سایت قرار خواهد گرفت برای دانلود چک لیست حریق به ادامه مطلب مراجعه نمایید.

محمدرضا سلطانی بازدید : 1842 شنبه 16 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

همه ما به خوبی می دانیم که رعایت نکات ایمنی و انجام مانور قبل از وقوع حوادث می تواند تا حدود زیادی خسارات جانی و مالی را کاهش دهد.به همین منظور امروز مطلبی را برای شما قرار می دهیم که شما را با نکات ایمنیایمنی حریق قبل و بعد از وقوع اتش سوزی و کارهایی کو باید فورا انجام دهید آشنا میکند.برای دانلود این فایل در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

محمدرضا سلطانی بازدید : 2820 جمعه 15 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

حتما برای شما نیز پیش آمده که با یک کپسول آتش نشانی با هیچ برچسب و علامتی مواجه شوید.بنا به درخواست دوستان مطلبی در زمینه شناسایی انواع کپسول های آتش نشانی از روی شکل ظاهری آنها در persian hse قرار می گیرد.این فایل همراه با تصاویر و جامع می باشد امید است که مورد توجه شما قرار گیرد برای دانلود فایل به ادامه مطلب مراجعه نمایید.  www.phse.ir

موضوعات این فایل آموزشی:

  • کپسول co2
  • کپسول کف مکانیکی
  • کپسول کف شیمیایی
  • کپسول پودر و گاز
  • کپسول آب و گاز
محمدرضا سلطانی بازدید : 1684 یکشنبه 03 اردیبهشت 1391 نظرات (0)

امروز نیز با مطلبی ارزشمند در زمینه کنترل و مدیریت حریق در خدمت شما هستیم. فایلی که در ادامه مطلب قرار داده شده شمامل یک پاورپوینت است که راه های مبارزه با حریق و خاموش کردن آن را بیان می کند.به شما توصیه می کنیم این فایل ارزشمند را از دست ندهید.

موضوعات :

  • اولین قدم مبارزه با آتشwww.phse.ir
  • عوامل ایجاد آتش
  • سه عامل مهم در خاموش کردن آتش
  • طبقه بندی آتش
  • چگونه از یک خاموش کننده دستی استفاده کنیم

 

محمدرضا سلطانی بازدید : 2430 شنبه 19 فروردین 1391 نظرات (0)

در مورد اتش و خاموش کردن آن همواره مشکلات زیادی وجود داشته و دارد .از جمله اموزش کارگران برای استفاده از انها یا کند بودن آنها و .. اما امروز سیستمی راWWW.PHSE.IR به شما معرفی خواهیم کرد که قطعا و بدون شک تعجب خواهید کرد پس فیلم را در ادامه مطلب مشاهده کنید. خاموش کردن اتش با یک فشار انگشت

محمدرضا سلطانی بازدید : 1604 پنجشنبه 17 فروردین 1391 نظرات (0)

www.phse.irهمه میدانیم که کتاب هایی که در زمینه ایمنی در ایران وجود دارد یا دارای مطالب قدیمی هستند یا تکرار یکدیگرند بنابراین تصمیم گرفتیم که کتاب های جدید را با لینک مستقیم برای شما قرار دهیم پس با ما همراه باشید.

سال انتشار:2007

تعداد صفحات:436

نویسندگان:Andrew Furness ,Martin Muckett

 

محمدرضا سلطانی بازدید : 1772 دوشنبه 14 فروردین 1391 نظرات (0)

بسیار پیش امده که یک سوختگی را از نزدیک دیده یا دچار سوختگی شده ایم اما بسیاری از ما پس از سوختگی بدون اندکی فکر کردن از خمیردندان یا سیب زمینی وwww.phse.ir امثال انها برای درمان استفاده میکنیم اما ایا می دانید این روش ها کاملا اشتباه است؟  با توجه به اینکه سوختگی در بساری از صنایع برای افراد اتفاق می افتد که میتواند شامل سوختکی ناشی از اتش و یا سوختگی شیمیایی باشد تصمیم گرفتیم فایل کاملی را بر این منظور برای شما قرار دهیم با ما در ادامه مطلب همراه باشد.

هرگاه انرژي دريافتي بدن بيشتر از توانايي آن در جذب باشد ، صدماتي بوجود مي آيد كه آن را سوختگي مي نامند .  در واقع سوختگي ضايعاتي است كه در اثر حرارت شديد ، مواد شيميايي ، جريان برق ، تابش اشعه در پوست و غشاء مخاطي ايجاد مي گردد . به  آسيب هاي ناشي از مواجهه پوست و اندام هاي سطحي بدن با حرارت مستقيم يـا غير مستقيم سوختگي گفته مي شود ....

 

محمدرضا سلطانی بازدید : 1650 سه شنبه 23 اسفند 1390 نظرات (0)

 

چهارشنبه سوري

 

شب آخرین چهارشنبه سال که دربین مردم به چهارشنبه سوری معروف است یکی از مراسم قدیمی ما ایرانیهاست.

متاسفانه در سالهای اخیر با حوادث ناگواری در این شب روبروبوده ایم. هر سال مواد محترقه ای وارد بازار می شوند که قدرت انفجار آنها بیشتر ازسال پیش بوده و در بسیاری از مواقع برای این که قدرت انفجار بیشتری داشته باشند درداخل آنها از خرده شیشه استفاده می شود که در زمان انفجار، پرتاب شده و علاوه برتولید صداهای بسیار گوش خراش و آزاردهنده، آسیب های جدی به چشم و سایر ارگان های بدن وارد می کنند.

امیدواریم که در آخرین چهارشنبه امسال شاهد حادثه ناگواری نباشیم ولی در هر صورت باید خود را برای حوادث احتمالی آماده کنیم.

 

 

نحوه پیشگیری از حوادث ناشی از چهارشنبه سوری

هرگونه بی توجهی به نکات ایمنی و سهل انگاری در برپایی مراسم چهارشنبه سوری می تواند زیان های جانی و مالی سنگین و غیر قابل جبرانی را در پیداشته باشد.

خانواده ها در پیشگیری از حوادث نقش مهمی را ایفاء می کنند.

 

ممکن است موضوع ایمنی و پیشگیری از حوادث مربوط به چهارشنبه سوری، در بدو امربرای گروه سنی نوجوانان زیاد جالب نباشد، چرا که آنها مجبورند مقداری محدودیت درترقه بازی، فشفشه بازی و آتش بازی خود متحمل شوند ولی        می توان با نشان دادن این موضوع که این امر با زندگی آنها مرتبط است، آموزش در این زمینه را برای آنها جالبتر کرد. حادثه برای هرکسی اتفاق می افتد. در برخی حوادث افرادی کشته شده یا به شدت آسیب می بینند. اما از بروز اغلب حوادث از جمله حوادث چهارشنبه سوری میتوان جلوگیری کرد.

باید کودکان و نوجوانان را تشویق کرد که از حوادث درک خوبی داشته باشند. باید به آنها آموزش داد که آنها در مقابل مواد محترقه و منفجره و آتشبازی آسیب پذیرهستند. آموزش آسیب پذیری در مقابل خطرات مذکور، از اهمیت خاصی برخوردار است.

•  والدین در تهیه وسایل آتشبازی بیخطر فرزندانشان را همراهی نمایند. کودکان به هیچ عنوان شخصاَ نباید از مواد آتش بازی و محترقه استفاده نمایند.

  • از نگهداری موادمحترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش بازی به خصوص در منزل،زیر زمین،محل کار و … جداًجلوگیری کنید.

   • از حمل مواد محترقه و آتش گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیارکم، در جیب لباس و کیف جداًً خودداری کنید.

•   در صورت نگهداری مواد آتش بازی،حتی کم خطر حتماً آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

 

•  همیشه در مواقع آتش بازی جهت اطفاء حریق، آب، کپسول اطفاء حریق و حتی الامکان جعبه کمکهای اولیه در دسترس باشد.

• مواد آتش بازی (منفجره و محترقه) را به طرف افراد دیگر پرت نکنید.

•  هیچگاه مواد آتش بازی (منفجره و محترقه) را در ظروف شیشه ای یا فلزی قرار ندهید، زیرا در صورت انفجار ذرات شیشه یا فلز، به اطراف پرتاب شده و سبب صدمات و خطرات جانی خواهد شد.

•  هیچگاه از الکل برای آتش گیری مواد استفاده نکنید.

 • از آتش زدن لاستیک، هیزم، کارتن خالی و امثال آن چه در واحدهای مسکونی و چه در معابر ، کوچه و خیابان خودداری نمایید.

• از پرتاب مواد آتش زامانند فشفشه و موشک بر روی درخت ها، بام و بالکن منازل که از عوامل عمده بروز آتشسوزی است جداً خودداری کنید.

• صاحبان فروشگاه های مواد شیمیایی و رنگ فروشی هااز فروش هر گونه مواد آتش زا و مواد شیمیایی به کودکان و نوجوانان جداً خودداری نمایند.

 • از ریختن مواد سریع الاشتعال مانند نفت، بنزین و غیره بر روی مواد آتشگیر جداً خودداری شود.

• از قرار دادن ظروف تحت فشار از جمله کپسول، اسپری، حشره کش ها و غیره بر روی آتش خودداری شود.

• مراقب رفتارهای خطرناک و ناهنجار بوده ودر صورت لزوم مراتب را به واحدهای گشتی نیروی انتظامی و یا پلیس ۱۱۰اطلاع دهید.

• از سوزاندن وسایلی چون کپسول گاز، لاستیک  و استفاده از موادآتش زا نظیر بنزین، الکل، کاربیت و مانند آن جداً خودداری نمایید.

• از برپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پستهای برق یا ایستگاههای تقلیل فشار گاز وپارکینگهای عمومی پرهیز کنید.

• از برپایی آتشهای حجیم و غیرقابل مهار خودداری کنید.

• استفاده از مواد آتش بازی هرگز به طور کامل ایمن نیست، حتی در صورتی که مراقبت کامل صورت گیرد. حوادث نه تنها ممکن است برای کسانی که از آن استفاده میکنند به وجود آید، بلکه برای کسانی که این مواد را درست می کنند نیز ممکن است اتفاق بیفتد. پس از مکان هایی که از مواد محترقه در آن استفاده می شود دوری کنید. شما میتوانید از عینک های محافظ یا حداقل عینک های طبی خود استفاده کنید.

در صورت بروزهرگونه حریق و یا حادثه ضمن حفظ خونسردی در اسرع وقت با شماره تلفن ۱۱۵مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی و ۱۲۵ستاد فرماندهی سازمان آتش نشانی تماس گرفته و مراتب را با ذکر نوع حادثه و نشانی دقیق اطلاع دهید.

بیایید شور و شادی چهارشنبه سوری را با یک عمر غم و افسوس عوض نکنیم!

 

نحوه کمک به فرد دچار سوختگی

نکات ایمنی هنگام وقوع آتش سوزی:

در حدود ۸/۱درصد از حوادث در حال تهیه و ساخت مواد محترقه به وقوع می پیوندد پس باید خود رابرای رویارویی با آتش سوزی آماده نمود.

۱- سرعت عمل هنگام روبرو شدن با آتش سوزی برای نجات جان خود و مصدومان احتمالی، کاملاً حیاتی است.

۲- همان طور که میدانیم آتش خیلی سریع انتشار می یابد، بنابراین بلافاصله آتش نشانی و اورژانس را خبرکنید و تا آنجا که می توانید، اطلاعات کاملی در مورد بروز حادثه به آنهابدهید.

۳- سعی کنید که افراد را از ساختمان بیرون ببرید.

۴- با رعایت جوانب احتیاط به خاموش کردن آتش بپردازید.

۵- به هیچ وجه وارد ساختمان آتش گرفته نشویدمگر آن که مجهز به ماسک تنفسی باشید و کاربرد آن را بدانید.

۶- قبل از فرار ازاتاقی که در آن بسته است، در را لمس نمایید. اگر در داغ باشد از خروجی های دیگراستفاده کنید.

۷- اگر در ساختمان آتش گرفته گرفتار شده اید فوراً به اتاقی کهدارای پنجره است بروید و در را ببندید سپس پتو یا فرش را طوری زیر در قرار دهید کهدود وارد اتاق نشود و آن گاه از طریق پنجره تقاضای کمک کنید.

۸- اگر دود، حرارت یا شعله های آتش مسیرهای خروجی شما را مسدود کرده است در را ببندید و در اتاق بمانید. تنها با استفاده از پارچه سفید از طریق پنجره کمک بخواهید. اگر در اتاق تلفن وجود دارد با اداره آتش نشانی تماس بگیرید و موقعیت خود را خبر دهید.

۹- زمانی که در جریان حریق واقع می شوید با حفظ خونسردی تمام تهویه های ساختمان راخاموش کنید تا به این ترتیب از ورود اکسیژن به داخل ساختمان جلوگیری شود.

۱۰- درصورت امکان فوراً مواد سالم و قابل استفاده را از محل خارج کنید.

۱۱- امدادگران و یا افرادی که در جریان حریق واقع شده اند باید لباس های دارای الیاف مصنوعی وپلاستیکی را از خود دور کنند.

۱۲- ظرف مشتعل را حرکت ندهید. شعله را با شن، نمک،پتوی نمناک یا پوشش های دیگر خفه کنید.

 

نکات ایمنی در نجات مصدوم از اتاق پر دود:

۱- ابتدا مطمئن شوید برای نجات مصدوم جان خود را به خطر نمی اندازید.

۲- طناب نجات را به کمر خود ببندید و آن را به دست یکی از حاضران بدهید.

۳- روشی از نشانه های قراردادی بین خود و کسی که طناب را در دست داردبرقرار کنید تا زمانی که علامت دادید شما را بیرون بکشد. بهترین روش این است که طناب را به صورت دائم در حالت کشیده نگه دارید و در هنگام خطر آن را شل کنید تا فردمتوجه خطر شود و شما را بیرون بکشد.

 

توجه:بستن دستمال خیس به دور دهان و بینی باعث محافظت شما در برابر گاز یا دودهای سمی خواهد شد.

 

۴- برای نجات جان مصدوم از اتاق آتش گرفته ای که در آن بسته است باید قبل ازورود ، با لمس در اتاق، حرارت را بسنجید ، اگر داغ باشد وارد اتاق نشوید و اگر داغ نباشد ، قبل از ورود به اتاق چند نفس عمیق بکشید تا خون شما پر اکسیژن شود سپس باشانه خود از پهلو به در ضربه بزنید تا در باز شود و در همین حال صورت خود رابرگردانید. اتاق ممکن است پر از هوای سوخته فشرده باشد و احتمال دارد هر لحظه انفجاری رخ دهد. اگر دود کاملاً متراکم باشد روی زمین سینه خیز بروید زیرا با توجه به این که هوای داغ بالا می رود، ممکن است لایه ای از هوای تمیز در کف اتاق وجودداشته باشد.

۵- مصدوم را بگیرید و با توجه به رعایت تمام جنبه های ایمنی به سرعت به سمت در خروجی بکشید. لباس آتش گرفته مصدوم را با استفاده از پتو، گلیم و یا کت خاموش کنید.

۶- اگر لباس سوخته به پوست مصدوم چسبیده سعی نکنید آن را جداکنید.

۷- اگر مصدوم هشیار است کاملاً از او مراقبت کنید زیرا ممکن است بر اثرنیم سوز شدن اشیای داخل اتاق، گاز منواکسید کربن در هوای اتاق پراکنده شده باشد واین امر بر هوشیاری مصدوم به تدریج تأثیر می گذارد.

۸- اگر تنفس مصدوم قطع شده بلافاصله تنفس مصنوعی را شروع کنید و سپس مصدوم را به بیمارستان برسانید.

۹- اگرمصدوم در پارکینگ بسته ای که ماشین یا موتور در آن روشن است گرفتار شده ، درپارکینگ را باز کنید تا دود از پارکینگ خارج و هوای تازه به اندازه کافی وارد شود. نباید وارد چنین محل هایی شوید مگر آن که مطمئن شوید خطری جان شما را تهدید نخواهدکرد.

کمکهای اولیه در سوختگی:

 

۱- وضعیت عمومی مصدوم را بررسی کنید. برای این منظور ابتدا از باز بودن راه های هوایی و تنفس صحیح اطمینان حاصل کنید.

۲- اگر مصدوم نفس نمی کشد و نبض ندارد عمل احیاء(تنفس مصنوعی همراه با ماساژ قلبی) را در مورد او انجام دهید.

۳- لباس مصدوم را که مربوط به عضو سوخته بدن اوست در آورید.

به خاطر داشته باشیدکه اگر لباس مصدوم به پوست ناحیه سوخته چسبیده است لباس را از پوست جدا نکنید بلکه لباس را از دور تا دور محل چسبیده قیچی کنید.

۴- ساعت، گردنبند، دستبند ،انگشتر ، کمربند و کفش های مصدوم را در آورید.

۵- ناحیه سوخته را با آب سرد شستو شو دهید و بدین طریق آن را خنک کنید.

 

در صورت آسیب دیدن چشم و یا پلک ها:

۱- از مالیدن چشم ها و پلک ها خود داری کنید.

۲- حتماً در اولین فرصت به اورژانس چشم پزشکی مراجعه کنید. زیرا در بعضی مواقع آسیب های چشمی در مراحل اولیه علائم زیادی ندارند و ظاهر بدی ایجاد نمی کنند اما می توانند حوادث ناگواری برای چشم ایجاد کنند.

۳- چشم فرد آسیب دیده را با یک وسیله در دسترس مانند لیوانهای یکبار مصرف یا مقوائی که به شکل مخروط در آورده اید بپوشانید. نیازی به گذاشتن دستمال، پنبه یا گاز روی چشم وجود ندارد.

۴- از هیچ گونه پماد یا قطره چشمی استفاده نکنید و چشم ها را نشوئید زیرا استفاده از آنها می تواند آسیب وارده به چشم را شدیدتر کند.

۵- از آسپیرین، ایبوبروفن و موارد مشابه تا رسیدن به اورژانس چشم پزشکی خودداری کنید.

۶- سعی کنید مواد غذائی به بیمار ندهید تا در صورت نیاز به جراحی بتوان در اولین فرصت این کار را انجام داد.

محمدرضا سلطانی بازدید : 960 سه شنبه 24 آبان 1390 نظرات (0)

عذرخواهي از دوستان به خاطر ارسال اين تصاوير درد ناک

لازم ديدیم با مشاهده اين عكس ها كمي بيشتر فكر كنيم و با همفكري و همراهي چاره اي بينديشيم تا بار ديگر شاهد اينگونه فجايع در جاي جاي اين مرز و بوم نباشيم.
 
تكنولوژي قالب ماندگار از سيستم هاي نوين مورد تائيد مركز تحقيقات و مسكن مي باشد كه از نظر سيستم سازه‌اي مبتني بر ديوارهاي باربر بتني با ضريب رفتار 5 و سقف هاي تيرچه و بلوك مي باشد.
 
در اين روش از ورق هاي پلي استايرن به عنوان قالب استفاده شده و بعد از آرماتوربندي بتن بين دو ورق پلي استايرن مهار شده به يكديگر ريخته شده و اين قالب تا انتها باقي مانده و نهايتا با نماسازي پوشيده مي‌گردد.
 
در سقف نيز بلوك و فوندوله پيوسته و از نوع پلي استايرن مي باشد كه با ورقهاي نازك فولادي تقويت شده است.
 
آنچه بر آن تاكيد شده استفاده از پلي استايرن نسوز مي‌باشد كه به احتمال زياد از همين نوع در سازه آتش گرفته استفاده شده است زيرا در بسياري از نقاط هنوز وجود پلي استايرن ديده مي‌شود.
اما آيا واقعا پلي‌استايرن نسوز وجود دارد؟
 
 آنچه در اين فاجعه ديده شد اين است كه به هر حال پلي استايرن مي‌سوزد و در هنگام اشتعال هيچ فرصتي را هم در اختيار نمي‌گذارد.
من خود از نزديك شاهد اين فاجعه بودم و كاري از دست هيچ كس ساخته نبود. يقينا در ساختماني كه در حال بهره‌برداري بوده و آتش سوزي رخ دهد لايه 1 سانتي گچ روي پلي استايرن كارايي نخواهد داشت و خواهد سوخت.
 
خوشبختانه ساختمان فعلي داراي اسكلت بتني بوده و ساختمان تخريب نشد ولي اگر همين ساختمان اسكلت فلزي داشت و يا سقف هاي آن از نوع تيرچه فلزي با جان باز بود كرميت) يقينا فرو مي ريخت. لازم است به مصالح جديد از تمامي زوايا بنگريم و فقط سبك بودن و سريع بودن را مد نظر قرار ندهيم.

بقیه عکس ها در ادامه مطلب

میزبان
درباره ما
سلام باتوجه به اینکه قسمت عمده زندگی هریک ازما در محیط کار سپری میشود بنابراین دانست نکاتی برای حفظ سلامتی خود در محیط کار امری ضروری است.در این سایت سعی خواهیم کرد تا جدیدترین تکنولوژی ها و نکات را در زمینه ایمنی , بهداشت ومحیط زیست یا HSE در اختیاران همکاران و مشتاقان قرار دهیم.هدف در اینجا تکمیل نطالب اموزش دیده شده در دانشگاه یا کلاس ها با استفاده از فیلم و نرم افزار میباشد. با تشکر از بازدید شما persian hse
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    چه مقدار از خدمات سایت رضایت دارید؟
    کدام قسمت را بیشتر می پسندید؟
    WEB TRANSLATE
    جستجو



    در این سایت (phse.ir)
    در كل اينترنت
    رتبه در گوگل
    خبرنامه سایت

    ایمیل خود را وارد کنید:

    آمار سایت
  • کل مطالب : 400
  • کل نظرات : 9
  • افراد آنلاین : 6
  • تعداد اعضا : 19516
  • کاربران آنلاين
  • 01.behnam2908
  • آی پی امروز : 143
  • آی پی دیروز : 110
  • بازدید امروز : 1,257
  • باردید دیروز : 1,143
  • گوگل امروز : 10
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 6,944
  • بازدید ماه : 22,477
  • بازدید سال : 105,743
  • بازدید کلی : 3,809,953
  • seo

    SEO Stats powered by MyPagerank.Net