loading...
جامع ترین وبسایت ایمنی,بهداشت و محیط زیست در ایران - PERSIAN HSE
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
پارکت لمینت 0 224 farinaz1
خرید زیورآلات و بدلیجات خاص 0 153 farinaz1
زیورآلات نقره 0 157 farinaz1
در اجاره باغ تالار این موارد را در نظر بگیرید 0 327 behnosh2000
جلب توجه مهمانان هنگام ورود عروس و داماد به باغ عروسی 0 235 behnosh2000
آشنایی با خدمات مجالس و تالار پذیرایی 0 241 behnosh2000
موارد مهم در انتخاب تالار عروسی 0 212 behnosh2000
چگونه یک سالن عروسی خوب برگزینیم؟ 0 230 behnosh2000
آشنایی با انواع عکسبرداری در مجلس عروسی 0 231 behnosh2000
مراقبت از پوست قبل از مراسم عروسی 0 238 behnosh2000
ایده های جالب برای برگزاری یک مراسم عروسی جذاب 0 259 negar2000
ویژگی های تالار عروسی مناسب کدامند؟ 0 235 negar2000
در انتخاب سالن عروسی به چه نکاتی باید توجه کرد؟ 0 221 negar2000
اجاره خودرو برای ایام نوروز 0 204 bahar2000
اجاره خودرو راهکاری برای کاهش هزینه های سفر 0 218 bahar2000
سوالات متداول کاشت مو 0 265 aylinsaeidy
کریستال آرایی در تشریفات عروسی 0 228 aylinsaeidy
تشریفات عروسی در فصل زمستان 0 221 aylinsaeidy
نحوه انتخاب کت و شلوار دامادی 0 228 aylinsaeidy
استفاده از گیت فروشگاهی 0 256 aylinsaeidy
محمدرضا سلطانی بازدید : 1359 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

خطرات زندگی الکترونیکی
اگر بپذيريم كه روند زندگى مردم در قرن حاضر به سوى ‏هرچه بيشتر الكترونيكى شدن است و نيز زندگى الكترونيكى ‏را يك واقعيت در حال شدن بدانيم آنگاه در خواهيم يافت كه ‏هيچ وجهى از وجوه زندگى بشرى از تاثيرات اين پديده به ‏دور نخواهد ماند. بر اساس پيش بينى ‏ITU‏ جهانى، كاربران ‏رو به رشد اينترنت در دنيا تا پايان سال ۲۰۰۶ ميلادى از مرز ‏‏۸۰۰ ميليون نفر خواهند گذشت. كافى است به اطرافمان ‏بنگريم كه زندگى الكترونيكى چگونه همه عرصه هاى ‏زندگى بشرى را يكى پس از ديگرى به احاطه خود درآورده و ‏به همراه ويژگى هاى مثبت و مفيد خود اثرات سوء و مخربى ‏را نيز به دنبال آورده است. اگر چه همه اقشار جوامع بشرى ‏در سطوح گوناگون از منافع و راحتى هاى زندگى الكترونيك ‏بهره مند و يا دست كم از آن سخن به ميان مى آورند اما ‏كمتر كسى به آسيب هاى ناشى از همه گير و فراگير شدن ‏اين پديده پيچيده و غامض كه ابعاد آن ناشناخته و حيرت ‏انگيز است توجه داشته است. در قاموس فرهنگ مدرن، وقتى ‏سخن از زندگى الكترونيك مى شود منظور كليه حوزه هايى ‏است كه به تسخير آن درآمده و يا به عبارت ديگر سخن از ‏همه چيز الكترونيك است.‏

‏ به هر حال گويا دستاوردهاى زندگى الكترونيك در سرعت ‏بخشى و خدمت رسانى و افزايش دقت عمل در كارهاى ‏گوناگون امكان پذير نيست ولى اين پديده نيز مانند همه ‏دستاورد هاى بشرى همواره دو كفه ترازو دارد كه با بالا رفتن ‏يكى، ديگرى رو به پائين ميل خواهد كرد. كفه منافع و كفه ‏مضرات. اگر چه ما در اين گزارش بر موضوعات محورى ‏مضرات اين پديده تاكيد خواهيم كرد ولى منافع و ويژگى ‏هاى مثبت زندگى الكترونيك از جمله مباحثى است كه نيازى ‏به اثبات و تفصيل ندارد و يا كفه مثبت آن به عينه براى ‏همگان لمس شدنى است ولى آن كفه مضرات است كه از ‏چشم بسيارى پنهان خواهدماند.اين مضرات شامل موارد زير ‏است: ‏

دكوراژه الكترونيك: اولين عارضه در دكوراژه كردن آدمى كه ‏از قضا اندام فيزيكى كاربران را مورد تهديد قرار مى دهد، كار ‏مداوم با ابزار الكترونيك است كه ارمغان زندگى مدرن و ‏عجين شده با الكترونيك است. ‏

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1319 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

ختلالات اسكلتی - عضلانی یك بیماری شغلی است. این اختلالات به علت شرایط نامناسب در محیط كار بروز می كند. یكی از علل ایجاد این مشكل وسایلی است كه افراد در محل كار از آن استفاده می كنند كه حتماً باید استاندارد باشد، عامل دیگر احساس امنیت و آرامشی است كه فرد باید در محیط كار داشته باشد تا دچار این گونه اختلالات نشود.
دكتر سیدجلیل میرمحمدی میبدی متخصص طب كار و بیماری های شغلی در زیر نكاتی را بیان كرده است كه می تواند اختلالات اسكلتی و عضلانی مربوط به شغل را كاهش دهد.
● اختلالات اسكلتی - عضلانی مرتبط با كار چگونه به وجود می آید؟
▪ اختلالات اسكلتی - عضلانی مرتبط با كار نوعی بیماری شغلی به حساب می آید. این گونه اختلالات معمولاً به علت قرار گرفتن بدن در وضعیت نامطلوب هنگام كار كردن یا استفاده از میز و صندلی نامناسب و غیراستاندارد تشدید می شود. زمانی كه از صندلی متناسب با ابعاد بدن (غیرارگونومیك) استفاده شود، اختلالات افزایش پیدا خواهند كرد.
● صندلی قابل استفاده در محیط كار باید چه استانداردی داشته باشد؟
▪ یكی از اجزای مهم صندلی، دستگیره ای است كه قابلیت تنظیم ارتفاع را انجام می دهد. همچنین باید سطح نشیمن صندلی استاندارد گود و لبه آن گرد باشد. زمانی كه فرد روی صندلی می نشیند، باید از اطراف ران ها تا دسته صندلی ۲‎/۵ سانتی متر فاصله باقی مانده باشد و ارتفاع صندلی باید در اندازه ای تنظیم شود كه لبه نشیمنگاه با عضله ران تماس پیدا نكند و مانع خون رسانی به ساق پا نشود، چون این موضوع باعث خواب رفتگی و خستگی در عضلات پا می شود. پشتی صندلی باید قوس كمر را هنگام نشستن پر كند و قسمت بالای آن رو به بیرون باشد تا كتف ها در جای مناسبی قرار بگیرد. صندلی استاندارد، پنج پایه و چرخدار است. پوشش روی صندلی باید از پارچه باشد تا ایجاد گرما و سرما نكند. بهترین ارتفاع صندلی، ارتفاعی است كه وقتی فرد روی آن می نشیند و به پشتی آن تكیه می دهد، كف پاها روی زمین قرار بگیرد تا نیازی به استفاده از زیر پایی نباشد. هنگام نشستن روی صندلی زاویه بدن و ران پا باید بین ۹۰ تا ۱۱۰ درجه باشد، ران پا و ساق پا بین ۹۰ تا ۱۰۰ درجه و زاویه ساق پا و خود پا ۹۰ درجه باشد.
● با چه اقداماتی در محیط كار می توان از بروز اختلالات اسكلتی - عضلانی پیشگیری كرد؟
▪ افرادی كه شرایط فعالیت آنها به گونه ای است كه معمولاً نشسته كار می كنند، در ازای هر یك ساعت كار به مدت ۱۰ دقیقه به صورت ایستاده استراحت كرده و دو تا سه دقیقه از ۱۰ دقیقه استراحت خود را ه نرمش های بسیار ساده در محیط كار اختصاص دهند. در افرادی كه فعالیت كاری آنها به صورت ایستاده است نیز به ازای هر یك ساعت كار، ۱۰ دقیقه نشستن لازم است.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1030 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

مقدمه و اهميت بهداشتي :

 در كشور ما اهميت سرطان در حال افزايش است و به عنوان سومين علت مرگ و مير و دومين گروه بزرگ از بيماريهاي مزمن و غير قابل انتقال است . عادت هاي جديد زندگي ، افزايش مصرف دخانيات ، افزايش جمعيت و مسن تر شدن تركيب جمعيتي ، آلودگي هاي زيست محيطي و شرايط نامساعد در محيط هاي زيست انساني ، رواج ابتلا به بعضي بيماريهاي مسري مانند هپاتيت C و B در زمره ساير دلايل كلان منتهي به افزايش سرطان در جامعه ما محسوب مي شوند .
تخمين زده مي شود كه بيش از يك سوم تمام موارد سرطان ها قابل پيشگيري است و يك سوم ديگر مشروط به تشخيص زودرس و سريع ، بالقوه درمان پذير مي باشند ، در اكثر موارد ديگر كه درمان قطعي ميسر نيست با اقدام هاي موثر نگاهدارنده و تسكين دهنده ، مي توان كيفيت زندگي بيماران را بهبود بخشيد .
سرطان در ايران
ثبت موارد سرطان در ايران ابتدا در سال 1347 در استان مازندران شروع شد و منظور از آن شروع مطالعه اپيدميبولوژيك سرطان مري بوده ، در استانهاي غربي و جنوبي شايعترين سرطان ، سرطان پوست است .سرطانهاي پوست ، مري ، معده ، سرطان اوليه كبد و سرطان مثانه جزء سرطانهاي شايع در ايران هستند ، سه نوع اول سرطان ( پوست ، مري و معده ) در اغلب مناطق ايران بسيار شايع هستند و سرطانهاي مثانه و كبد در بعضي استانهاي ايران شايعترند.

تعريف :

همان طور كه يك ساختمان بزرگ از تجمع تعداد زيادي خشت يا سنگ يا آجر تشكيل شده است . بدن تمام موجودات زنده نيز از تجمع تعداد زيادي سلول بوجود آمده است . در حالت طبيعي هر روز ميليون ها سلول در بدن انسان به علت پيري يا صدمات و جراحات مي ميرند و به جاي آنها سلول هاي تازه اي جانشين مي گردند .
سلول ها در بدن همواره در حال تقسيم هستند و دستورات لازم را دريافت مي كنند و در حقيقت كار رشد و اصلاح بافتها را پي مي گيرند . معمولاً اين نظام طبيعي به نحو مطلوب در گردش است و كار سلول ها به خوبي كنترل مي شود . در بعضي از شرايط به عللي مكانيسم كنترل دچار اشكال شده و اختلال در عمل سلول ها پديد مي آيد كه باعث گرفتن دستورات غلط مي شود وقتي اين اتفاق افتاد سلول غير طبيعي مي شود و تغيير شكل مي دهد و تبديل به يك سلول سرطاني مي گردد ، تقسيم آن غير قابل كنترل مي شود و توده اي از سلول هاي غير طبيعي بوجود مي آيد ، تقسيمات بي هدف و سريع سلول هاي سرطاني در هر نقطه بدن كه باشد به تدريج توده يا توموري تشكيل مي دهد .

الف : عوامل زيست شناختي
1 – انواع دخانيات
در اثر استعمال انواع دخانيات ، صدها ماده شيميايي سرطان زا تشكيل مي گردد كه پس از ورود به بدن و انتشار در آن باعث ايجاد سرطان در اندام هاي مختلف بدن مانند لب ، حنجره ، ريه ، مري ، مثانه و …. مي گردد . مهمترين ماده سرطان زاي سيگار نيكوتين است .
2 - الكل
 مصرف نوشابه هاي الكلي به مقدار زياد با سرطان هاي مري و كبد رابطه دارد . طبق برآورد انجام شده در 3% مرگهاي ناشي از سرطان الكل سهيم بوده است .
3 – عوامل مربوط به رژيم غذايي و مواد غذايي
مصرف غذاهاي سرخ شده و نمك سود با بروز سرطان معده ارتباط مي باشد . مصرف رژيم غذايي حاوي پروتئين هاي حيواني به مقدار زياد و رژيم هاي پر چرب ، وجود باكتريهاي زمينه ساز در دستگاه گوارش و آهسته بودن عبور غذا در اين دستگاه در ايجاد سرطان روده بزرگ ( كولون ) نقش عمده اي دارند . نيتريت موجود در مواد غذايي بويژه در گوشت و كنسروهاي كه به عنوان مواد نگهدارنده اضافه مي شود سبب ايجاد نيتروز آمين در بدن ميشودكه يك ماده سرطان زا است .
4 – مواجهه هاي شغلي
مواجهه با مواد شيميايي سرطان زا ناشي از صنايع و فعاليت هاي مختلف بخش هاي كشاورزي و خدمات و ... در محيط كار مي تواند سرطان زا باشد مثلاً كار در كارخانجات با پنبه نسوز ، خطر ابتلا به سرطان هاي كبد ، ريه و مثانه را افزايش مي دهد .
5 – ويروس ها
ويروسهاي هپاتيت B و C كه هپاتيت ناشي از آنها به سرطان كبد منتهي مي شود ، بيماري ايدز كه زمينه ساز بروز بعضي از انواع لنفوم هاست . ويروس پاپيلوماي انساني در ايجاد سرطان گردن رحم به شدت مورد سوء ظن هستند و ارتباط دارد .
6 – انگل ها
 ارتباط بين انگل شيستوزوما و ايجاد سرطان مثانه
7 – پرتوهاي يونيزه كننده
در جريان اقدامات تشخيصي مانند عكس برداري از قفسه سينه و مشاغلي مانند انتقال زباله هاي اتمي ، اشعه X كه به بدن تابيده مي شودودر انفجارهاي اتمي افرادي كه تحت اشعه قرار گرفته اند نيز در معرض بروز سرطان خون و … مي باشند .

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 720 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

تحقیقات جدید دانشمندان بیانگر آن است که کار کردن بیش از 10 ساعت در روز سلامت قلبی افراد را تهدید می‌کند.

 به گزارش فارس نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که کارمندانی که بیش از 10 ساعت در روز کار می‌کنند، 60 درصد بیش از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند.

 به گزارش «شین هوا»، این پژوهش که نتایج آن در چاپ امروز مجله اروپایی قلب منتشر شده است، با انجام بررسی به مدت 11 سال روی وضعیت 10 هزار کارمند دولتی انگلیسی که بین 39 تا 61 ساله بوده‌اند، صورت گرفته است.

 دانشمندان معتقدند دلایل زیادی برای ارتباط میان کار زیاد و مشکلات قلبی وجود دارد؛ این بیماری‌ها شامل فشار خون بالا، اضطراب یا افسردگی و داشتن شخصیت نوع A که مربوط به افراد پرخاشگر و زودرنج می‌شود، است.

محمدرضا سلطانی بازدید : 1229 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

مقدمه
 روشی است که به صورت آزمايشات پاراکلينيکال جهت کشف نارسايي هاي ريوي استفاده مي شود. در بين آزمون هاي عملکرد ريه, آزمون اسپيرومتري بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرد که با توجه به اهميتشان طبق ماده 99 قانون کار و مواد 88 و 90 قانون تامين اجتماعي در مورد معاينات دوره اي انجام مي شود. بايد به اين نکته مهم نيز اذعان داشت, که در صنايع جهت بررسي عملکرد ريه, اسپيرومتري مهمترين, در دسترس ترين و کم هزينه ترين آزمون مي باشد.

 اسپيرومتري

 عمل انجام شده توسط دستگاه اسپيرومتر را اسپيرومتري مي نامند. اسپيرومتر دستگاهي است که توسط آن حجمها و ظرفيتهاي ريوي اندازه گيري مي شود. به برگه اي که دستگاه شاخص ها را روي آن ثبت مي کند, اسپيروگرام مي گويند.

 1- اهداف اسپيرومتري :

 1) ارزيابي فعاليت پايه ريه ( افرادي که قرار است در مشاغلي شروع به کار کنند که با مواد آسيب رساننده به ريه سر و کار خواهند داشت, بهتر است قبل از استخدام و شروع به کار مطالعه اسپيرومتري به صورت پايه انجام شود.)

 2) به عنوان تست غربال گري و تشخيص زودرس بيماريهاي ريه که فاقد علائم بارز مي باشند.

 3) پيگيري برخي از بيماريها و پاسخ آنها به درمان.

 4) در بررسي بيماران مبتلا به سرفه مزمن, تنگي نفس يا راديوگرافي غير طبيعي از قفسه سينه.

 5) ارزيابي کلي شدت بيماريهاي انسدادي و تحديدي ريه.

 6) بررسي پاسخ بيمار به داروهاي گشاد کننده برونش.

 7) پيش بيني ريسک اعمال جراحي.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 978 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

خيره شدن به صفحه مانيتور تعداد دفعات پلک زدن را کاهش مي‌دهد و سبب سوزش چشم و در نتيجه منجر به خشکي چشم مي‌شود.
 هر چه افراد بيشتر به صفحه مانيتور خيره شوند، کمتر پلک مي‌زنند و هر چه کمتر پلک بزنند دچار سوزش و آسيب چشم مي‌شوند و هر چه احساس خشکي در چشم زياد شود سوزش و اشک را به دنبال خواهد داشت.
 به گفته محققان پلک زدن سبب تر شدن چشم مي‌شود و کارهايي که انسان را مجبور به کم‌کردن تعداد دفعات پلک زدن کند مانند کار با کامپيوتر و رانندگي و تماشاي تلويزيون سبب خشکي چشم مي‌شود.
 امروزه كامپيوتر در همه جا، از خانه گرفته تا محل كار مورد استفاده قرار مي گيرد و متعاقبا اثراتي كه بر سيستم سلامت انسان مي گذارد، روز به روز محسوس تر مي گردد.
 تعريف استنوپي:
 استنوپي يا خستگي چشم، امروزه يك نوع گرفتاري و مشكل رايج در ميان كابران مي باشد. بروز اين مشكل ممكن است به علت عوامل مرتبط با وضعيت چشم و بينايي، فاكتورهاي وضعيتي، شخصيتي و مرتبط با محيط كار شامل: دما، رطوبت و جريان هواي داخل اتاق و يا بيماري هاي سيستمي باشد.
 عوامل موثر در ايجاد استنوپي:
 - وضعيت چشم وبينايي
 از علل استنوپي، وضعيت خود چشم است. عيوب انكساري تصحيح نشده خصوصا آستيگماتيسم، پير چشمي، دور بيني كه به طور كامل تصحيح نشده، اختلالات ديد دو چشمي از عوامل ايجاد كننده استرس هاي بينايي ناشي از كار با كامپيوتر هستند.لذا كليه كاربران بايد يك معاينه مقايسه اي قبل يا بلافاصله بعد از شروع كار و نيز بعد از آن داشته باشند. اين معاينه شامل آناليز دقيق عملكرد در چشم ها در فواصل مياني و نزديك كار باشد.
 -نوع كار

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 989 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

شايعترين تروما و ضايعات چشمي را حوادث شغلي و در محيط هاي كارگري شكل ميدهد .80درصد كساني كه در معرض تروماي چشمي قرار دارند ،مردان هستند كه اين رقم 4 برابر زنان است اين در حالي است كه نتايج تحقيقات نشان ميدهد شايع ترين سن اين ضايعات حدود 30 سال يعني براي قشر جوان وفعال جامعه است .مشاغلي صنعتي نظير تراشكاران ،صافكاران ،آهنگران،مكانيك ها ،جوشكاران و باتري سازان، به لحاظ بي احتياطي و عدم رعايت نكات ايمني،در معرض خطر ضايعات چشمي قرار دارند.در واقع دليل عمده آسيبها و ضايعات چشمي در محيط هاي كاگري بي توجهي كارفرما و كارگران نسبت به استفاده از عينكهاي محافظ چشمي حين كار ايجاد ميكند.در واقع يك سوم بيماراني كه براده فلزي به داخل چشم آنان نفوذ مكيند به دليل عفونت و پارگي ها به نابينايي و بقيه به افت شديد ديد دچار ميشوند.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 841 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

گال (جرب) چیست؟ 
 این بیماری در اثر هجوم نوعی انگل خارش آور به بدن، ایجاد می شود. این انگل ها Sarcoptes scabiei نامیده میشوند، بسیار ریز بوده و دارای 8 پا میباشند (در مقایسه با حشرات که 6 پا هستند). اندازه آنها بسیار کوچک بوده و تنها به 3/1 میلیمتر میرسند. آنها در زیر پوست پنهان می شوند و سبب ایجاد خارش شدید در پوست شده که این خارش ها در شب به مراتب شدید تر می شوند. انگل هایی که منجر به بروز بیماری خارش می شوند، آنقدر کوچک هستند که با چشم های غیر مسلح قابل رویت نبوده و برای دیدن آنها حتماً باید از ذره بین یا میکروسکوپ استفاده کرد. 

 ابتلا به بیماری چگونه صورت می پذیرد؟ 
 انگل های ناقل این بیماری سخت گیر و مشکل پسند هستند. آنها حداکثر برای 24 تا 36 ساعت می توانند در بدن میزبان زنده باقی بمانند. انتقال آنها تنها با برخورد مستقیم بدن به بدن از بیمار به فرد سالم امکانپذیر خواهد شد. به ندرت اتفاق می افتد که بر اثر دست دادن، آویختن لباس ها در کنار لباس های فردی که مبتلا به بیماری است، و استفاده از ملافه و پتویی که شب قبل توسط ناقل استفاده شده، به این بیماری دچار شد. برای انتقال بیماری حتماً برخورد فیزیکی باید صورت بگیرد.همچنین انواع دیگر برخورد فیزیکی مانند زمانی که مادر کودکش را در آغوش می گیرد، نیز می تواند دلیل انتقال بیماری به شمار رود. در طول مدت زمان مکرر، دوستان نزدیک و افراد خانواده نیز می توانند از طریق در آغوش گرفتن یکدیگر به این بیماری مبتلا شوند. 

 آیا سگ و گربه هم ناقل بیماری هستند؟

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 827 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

بیماریهای مـربوط به گرما هنگامی روی می دهند که دمــای بـدن فرد از حد طبیعی خود افزایش می یابـد. بدن انسان بطور عمده توسط منبسط ساختن عروق سـطـــحی پوست و تعریق، دمای افزایش یافته بدن را کاسته و سبب تنظیم و کنترل گرمای بدن می گــردد. اما در آب و هوای مرطوب عملکرد تعریق مختل و کنـد شده و بدن دیگر قادر به خنک ساختن خود نمیـباشد. دو عـــامل فعالیت بدنی شدید و طولانی مدت و آب و هوای گرم مسبب بیماریهای مربوط به گرما هستنـد. همچنین زمانی که فرد دچار کم آبی در بدن خود میگردد در معرض عوارض گرمای زیاد قرار خواهد داشت زیرا در این حالت غلظت خون بدن افزایش یافته و جریان خون کند میگردد که سبب اختلال در عملکرد ارگانهای بدن می شود. 
 عوارض ناشی از گرما به قرار زیر است:
 1- گرمازدگی خفیف
 در این حالت بدن بشدت عرق کرده و حجم خون کاهش می یابد.
 علایم:
 تعریق شدید - ضعف - سرگیجه - سردرد - حالت تهوع - استفراغ - افزایش ضربان قلب - کاهش فشار خون-پوست مرطوب،سرد و رنگ پریده-افزایش درجه حرات مرکزی بدن تا 39-38 درجه سلسیوس.
 درمان:
 انتقال بیمار به یک مکان خنک و سایه-دادن مایعات به بیمار برای جبران کم آبی بدن. برای جبران نمک بدن نیز باید اندکی نمک (به نسبت یک قاشق چای خوری نمک در یک لیتر آب) به آب اضافه کرد- لباسهای فرد گرمازده را در آورده و یک ملحفه مرطوب دور بدن وی بپیچید و یا توسط باد بزن مصدوم را باد بزنید.
 2- گرمازدگی شدید
 این حالت بسیار خطرناک بوده و خطر مرگ را نیز میتواند در پی داشته باشد. در این حالت حرارت مرکزی بدن از 40 درجه سلسیوس فراتر میرود. در این وضعیت اغلب ارگانهای بدن در معرض آسیب بافتی قرار میگیرند. گرمازدگی شدید یک وضعیت اورژانس بوده و دمای بدن فرد گرمازده باید سریعا کاهش یابد. عدم درمان گرمازدگی شدید به تشنج، کما و مرگ منجر خواهد شد. گرمازدگی شدید علاوه بر اثرات سوء آن بروی سیستم عصبی همچنین کبد، کلیه ها، قلب و عضلات را نیز در معرض آسیب قرار میدهد.

بقیه در ادامه مطلب

محمدرضا سلطانی بازدید : 1428 یکشنبه 29 آبان 1390 نظرات (0)

 

سردردهاي شغلي عمدتاً دو نوعند :

 1- سردرد حاد عصبي 
 2- سردرد مزمن 

 مواجهه با مواد شيميايي از طريق كاهش اكسيژن بدن و يا زيادي CO2 در خون باعث گشادي عروق شده و سردرد حاد ايجاد مي كند. 
 علاوه بر نوع حاد، انواع سردردهاي مزمن هم مثل ميگرن مشاهده شده است. اين سردردها به صورت حملات ناگهاني و با علائم اوليه اختلال در بينايي و علائم عصبي ديگر آغاز مي‏گردند. 

 تشخيص سردردهاي شغلي و غير شغلي :

 هنگام برخورد با يك فرد دچار سردرد بايد موارد ذيل به دقت مورد بررسي قرار گيرد :
 •چگونگي شروع سردرد 
 •محل درد 
 •نوع مواردي كه فرد با آنها در ارتباط است 
 •دفعات بروز سردرد 
 •سوابق خانوادگي 
 راهكار خاصي براي تشخيص سردردهاي شغلي وجود ندارد اما مي توان با استفاده از سوابق سردرد در فرد، معاينه دقيق ( در صورت نياز عكسبرداري )، مطالعه آينده نگر و بررسي تغييرات هنگام حذف مواجهه فرد با مواد آلاينده، در خصوص ارتباط شغل با سردرد اظهار نظر كرد. 

 از عواملي كه مي توانند سردردغيرشغلي ايجاد كنند مي توان به موارد زير اشاره كرد:

بقیه در ادامه مطلب

میزبان

تعداد صفحات : 40

درباره ما
سلام باتوجه به اینکه قسمت عمده زندگی هریک ازما در محیط کار سپری میشود بنابراین دانست نکاتی برای حفظ سلامتی خود در محیط کار امری ضروری است.در این سایت سعی خواهیم کرد تا جدیدترین تکنولوژی ها و نکات را در زمینه ایمنی , بهداشت ومحیط زیست یا HSE در اختیاران همکاران و مشتاقان قرار دهیم.هدف در اینجا تکمیل نطالب اموزش دیده شده در دانشگاه یا کلاس ها با استفاده از فیلم و نرم افزار میباشد. با تشکر از بازدید شما persian hse
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    چه مقدار از خدمات سایت رضایت دارید؟
    کدام قسمت را بیشتر می پسندید؟
    WEB TRANSLATE
    جستجو



    در این سایت (phse.ir)
    در كل اينترنت
    رتبه در گوگل
    خبرنامه سایت

    ایمیل خود را وارد کنید:

    آمار سایت
  • کل مطالب : 400
  • کل نظرات : 9
  • افراد آنلاین : 10
  • تعداد اعضا : 19548
  • آی پی امروز : 154
  • آی پی دیروز : 183
  • بازدید امروز : 696
  • باردید دیروز : 1,015
  • گوگل امروز : 8
  • گوگل دیروز : 12
  • بازدید هفته : 696
  • بازدید ماه : 696
  • بازدید سال : 167,799
  • بازدید کلی : 3,872,009
  • seo

    SEO Stats powered by MyPagerank.Net