loading...
جامع ترین وبسایت ایمنی,بهداشت و محیط زیست در ایران - PERSIAN HSE
آخرین ارسال های انجمن
عنوان پاسخ بازدید توسط
پارکت لمینت 0 223 farinaz1
خرید زیورآلات و بدلیجات خاص 0 153 farinaz1
زیورآلات نقره 0 157 farinaz1
در اجاره باغ تالار این موارد را در نظر بگیرید 0 327 behnosh2000
جلب توجه مهمانان هنگام ورود عروس و داماد به باغ عروسی 0 235 behnosh2000
آشنایی با خدمات مجالس و تالار پذیرایی 0 241 behnosh2000
موارد مهم در انتخاب تالار عروسی 0 212 behnosh2000
چگونه یک سالن عروسی خوب برگزینیم؟ 0 230 behnosh2000
آشنایی با انواع عکسبرداری در مجلس عروسی 0 231 behnosh2000
مراقبت از پوست قبل از مراسم عروسی 0 238 behnosh2000
ایده های جالب برای برگزاری یک مراسم عروسی جذاب 0 259 negar2000
ویژگی های تالار عروسی مناسب کدامند؟ 0 235 negar2000
در انتخاب سالن عروسی به چه نکاتی باید توجه کرد؟ 0 221 negar2000
اجاره خودرو برای ایام نوروز 0 204 bahar2000
اجاره خودرو راهکاری برای کاهش هزینه های سفر 0 218 bahar2000
سوالات متداول کاشت مو 0 265 aylinsaeidy
کریستال آرایی در تشریفات عروسی 0 228 aylinsaeidy
تشریفات عروسی در فصل زمستان 0 221 aylinsaeidy
نحوه انتخاب کت و شلوار دامادی 0 227 aylinsaeidy
استفاده از گیت فروشگاهی 0 256 aylinsaeidy
محمدرضا سلطانی بازدید : 714 سه شنبه 24 آبان 1390 نظرات (0)

http://up.p30day.com/images/08047162444547683624.jpg

هر ساله شاهدیم که صدها نفر از هموطنانی که برای گذراندن تعطیلات تابستان و اندکی تفریح به دریا می‌روند، به یکی از بدترین اشکال مرگ که همان غرق‌شدگی است، گرفتار شده، خاطره‌ای تلخ نیز در ذهن و جان بازماندگان بر جای می‌گذارند. با وجودی که در سالهای اخیر دلیل اصلی مرگ شناگران دریای خزر به خوبی شناخته شده است، لیکن اطلاع رسانی کافی در این زمینه صورت نگرفته و متأسفانه هر سال در فصل گرما، همان وقایع اسفناک سال قبل تکرار می‌شوند. خواندن چند خط زیر می‌تواند برای شما و عزیزانتان اهمیت حیاتی داشته باشد. لذا اندکی برای آن وقت بگذارید.
 شنا در دريا هرگز مشابه شنا در استخر نيست و علاوه بر دانستن فن شنا و داشتن مهارت زیاد، بايد ويژگيهای آب دريا را نيز شناخت. آب شور دریا در صورت برخورد با چشم، سوزش چشمی دردناکی ایجاد می‌کند و تمرکز شناگر را کاملاً از بین برده و او را در یافتن مسیر ساحل ناتوان می‌کند. در صورت ورود آب دریا به نای و ریه فرد، سرفه‌های شدیدی ایجاد می‌شود که عملاً شنا کردن را غیرممکن ساخته و شناگر کاملاً مستأصل می‌شود. ضربات امواج دریا، فرد را با خود به این سو و آن سو برده، تمام توان و انرژی وی را مستهلک می‌کنند. گل‌آلود بودن آبهای ساحلی دریای خزر موجب می‌شود که حتی با عینک شنا هم نتوان در زیر آب چیز زیادی مشاهده کرد و مثلاً ناحیه کم‌عمق را از عمیق تشخیص داده یا فرد در حال غرق شدن را در زیر آب یافت. فردی که در چنین شرایطی به دام افتد، بسیار دشوار بتواند خود را از مهلکه نجات دهد. ضمناً مطابق یک اصل، برای شنای افراد بالغ در آبهای دریایی با عمق بیش از یک و نیم متر، نه تنها آنها باید فنون شنا را به خوبی بدانند بلکه لازم است به توان فیزیکی و استقامات بدنی بالای خود نیز اطمینان داشته باشند. حتی با وجود مهارت بالا و توان بدنی فوق‌العاده، هنوز هم دریا جای امنی برای شنا نیست، چراکه:
جریان‌هاي ساحلي از عمده دلایل مرگ شناگران حرفه‌ای می‌باشند.
امواج دریا با حرکت به سمت ساحل همواره حجم زیادی از آب را به طرف خشکی منتقل می‌کنند. این حجم وسیع از آب می‌باید دوباره به داخل دریا برگردد و برای این منظور در نقاطی از ساحل، به صورت تقریباً غیر قابل پیش‌بینی، درون آب دریا آب‌راهه‌هایی به طرف دریا ایجاد می‌شود که در آن آب با سرعت زیادی بر خلاف جهت امواج (یعنی از سمت ساحل به سمت دریا) جریان می‌یابد. این جریانها کاملاً از امواج آب متفاوت بوده و به آنها جریانهای ساحلی، جریانهای شکافنده (Rip Currents)، یا جریانهای مرگبار گفته می‌شود که در بسیاری نقاط جهان و بویژه در سواحل دریای خزر، تلفات جانی بسیاری را به بار می‌آورند.

جریان شکافنده از بالا شبیه یک بادبزن دستی است که دسته آن به سمت ساحل، و دهانه آن به سمت دریا می‌باشد. دسته این بادبزن بیشترین قدرت را دارد و صرف‌نظر از اینکه شناگر چقدر شنا بلد است یا چقدر توان جسمی دارد، عملاً برگشت وی به سمت ساحل را غیر ممکن ساخته، او را سریعاً با خود به داخل دریا می‌کشاند. برای درک بهتری از قدرت این جریان باید گفت که سرعت این جریان معمولاً از رکورد سرعت شنای المپیک نیز بالاتر است؛ بدین معنی که حتی بهترین قهرمان شنای المپیک نیز نمی‌تواند بر خلاف آن شنا کرده و به طرف ساحل برگردد. عرض جریان شکافنده بین 3 تا بیش از 60 متر، و طول آن به داخل دریا بسیار متفاوت است (گاهی فقط در ناحیۀ شکسته شدن امواج یا همان محلی که موج فرو ریخته و کف سفید رنگ تشکیل می‌دهد بوده، گاهی نیز تا ده‌ها متر به داخل دریا کشیده می‌شود).

بقیه در ادامه مطلب

ریان شکافنده
تشخیص زمان تشکیل جریان شکافنده برای افراد عادی دشوار است. در بسیاری موارد دیده شده که افراد بسیاری در دریا مشغول شنا کردن بوده، همه چیز عادی و خوشآیند به نظر می‌رسد، اما در همین بین یک نفر در میان جریان شکافنده به سادگی و بی‌سروصدا غرق می‌شود. لذا جریان شکافنده الزاماً مختص دریاهای طوفانی و مناطق پرخطر نیست. مواقعی که دریا موّاج است، احتمال تشکیل جریان‌های شکافنده بسیار زیاد است. لذا در این شرایط نباید وارد آب دریا شد و بهترین کار این است که شنا را به زمانی دیگر موکول کرد و از زیبایی‌های ساحل لذت برد. توجه داشته باشید که جریانهای شکافنده در تمام دریاها، دریاچه‌ها و اقیانوس‌ها می‌توانند رخ دهند. برخي نشانه‌هاي قابل رؤيت جريان‌هاي شكافنده عبارتند از:
 - آب در محل جریان شکافنده آرام و بدون موج است.
 - رنگ آب در محل جریان شکافنده با بقیه نقاط تفاوت دارد (شکل‌های بالا).
 - خطي از آب كف آلود، خزه يا زباله در محل جریان شکافنده به سمت دريا حركت مي‌كنند.
 - امواجي كه به سمت ساحل مي‌آيند، در محل جریان شکافنده دچار شکست می‌شوند.
- در بسیاری از نقاط در سواحل گیلان و مازندران ساحل ماسه‌ای است. در ساحل ماسه‌ای علایمی شبیه اشکال هلالی وجود دارد. نوک هلال جایی است که جریان شکافنده تشکیل می شود.
http://up.p30day.com/images/08047162444547683624.jpg
 روش فرار از جریان شکافنده:
چنانچه درون یک جریان شکافنده گرفتار شدید، نخست آرامش خود را حفظ کنید. دوم اینکه هرگز، هرگز و هرگز بر خلاف جریان شکافنده و به سمت ساحل شنا نکنید. این اقدام مرگبار منجر به خسته شدن کامل شناگر شده و شناگر از رمق افتاده به راحتی غرق خواهد شد. در عوض خود را بر روی آب نگاه دارید؛ اکنون دو گزینه پیش روی شماست:
1-      اگر توان بدنی بالایی برای شنا دارید:
الف- به صورت موازی با ساحل حرکت کرده و از مسیر جریان کاملاً خارج شوید و سپس به صورت مورب به سمت ساحل برگردید (شکل زیر را ببینید).
ب- یا اینکه برای خروج از جریان شکافنده، موازی با ساحل در عمق آب شنا کنید. در اعماق زیرین آب، جریان شکافنده قدرت کمتری دارد. لذا می‌توان به این طریق از مسیر جریان فرار کرده، آنگاه از آب عمیق به آرامی و به صورت مورب به سطح بازگشت و به صورت مورب به ساحل برگشت. دقت کنید که این روش نیازمند توانایی حبس نسبتاً طولانی تنفس می‌باشد.
 2-      اگر توان بدنی معمولی دارید:
هم جهت با جریان به سمت دریا حرکت کنید. معمولاً جریان پس از طی چندین متر تا چند ده متر، قدرت خود را از دست می‌دهد. در اینجا می‌توانید با صورت موازی با ساحل از جریان فرار کرده و پس از طی چندین متر و دور شدن از جریان، ابتدا نفس بگیرید، سپس تقاضاي کمک كنيد و بعد به صورت مورب به سمت ساحل برگردید. لازم به ذکر است که معمولاً دريا در خارج ناحيه شكست امواج آرام‌تر است. ناحیه شکست امواج، ناحیه‌ای است که موج در آنجا فرو ریخته و به رنگ کف سفید دیده می‌شود، و این ناحیه براي شناكردن مناسب نيست. بنابراين شناگري كه بتواند خود را در در خارج ناحيه شكست امواج روي سطح آب نگاه دارد، از جريان شكافنده در امان خواهد بود (البته به طور كلي فاصله گرفتن زياد از ساحل براي بيشتر شناگران به هیچ وجه قابل توصيه نيست).
http://up.p30day.com/images/48968821027157485294.jpg
 در هر دو دسته افراد با توان بدنی بالا و با توان بدنی معمولی:
 اگر تشخيص داديد كه كمكي به شما نخواهد رسيد و بايد با توان خود به طرف ساحل برگرديد، همراه با امواج خود را به ساحل برسانید. هنگامي كه امواج بزرگ به سمت شما می‌آیند، چند ثانيه نفس بگيريد و حدود یک متر زیر آب بروید تا از ضربه موج در امان بمانید. توجه داشته باشيد كه ممكن است دوباره درون جریان شکافنده دیگری گرفتار شوید. در این هنگام نیز شک نکرده و اجباراً همراه آن به سوي دريا برگردید، ولی مجدداً بر طبق اصول پیش‌گفته به سمت ساحل بازگشت کنید.
  چند توصيۀ مهم
جريان شكافنده معمولاً بسيار قوي بوده و به راحتی می‌تواند حتی جان شناگران بسيار ماهر را به خطر اندازد. اگر شما یا عزیزانتان هنوز شنا در دریا را كاملِ کامل فرا نگرفته‌ايد، اگر به توان بدني خود براي شنا كردن در درياي مواج و فنون شناور نگه داشتن خود بر روي موج اطمينان نداريد، بهترین کار این است که در دریا شنا نکنید. یا لااقل در همان لبۀ دریا از خنکی آب لذت ببرید، و دچار دردسرهای فوق و مصیبتهای جبران‌ناپذیر نگردید.
در بستر آب سواحل درياي خزر (به ويژه از آستارا تا نكا) پشته‌های ماسه‌اي وجود دارد که با ایستادن بر روی آنها چنین تصور مي‌شود که در ناحیۀ کم‌عمقی حضور داریم. ولي با فقط اندکی جابه‌جايي، عمق آب شدیداً افزايش مي‌يابد؛ ضمناً پشته‌های ماسه‌ای ناپایدار بوده و گاهی زیر پای فرد فرو ریخته و او را در عمق زیاد آب گرفتار می‌کنند. در برخی مناطق نیز عمق آب به صورت ناگهانی زیاد می‌شود. این حالت مشابه این است که بر روی لبۀ کوهی حرکت کنید که با یک قدم به جلو، زیر پایتان درّه‌ای پدیدار شود. فردی که شنا بلد نباشد، دیگر نمی‌تواند به عقب برگردد و  به همین راحتی جان خود را از دست می‌دهد.
بالا آمدن آب دریای خزر در چند سال اخیر موجب شده که بسیاری از ساختمانها و تأسیسات ساحلی، و چاه‌های آب و فاضلاب آنها، در زیر آب ساحل مدفون شوند. در سواحلی که پاکسازی صورت نگرفته، شناگر در هنگام شیرجه ممکن است با اشیاء چوبی و فلزی و سنگی به جای مانده از این ساختمانها برخورد کند. ضمناً چاه‌های آب و فاضلاب می‌توانند شناگران را به داخل خود بمکند.
لذا اگر قصد شنا دارید؛ در مناطق پاکسازی شده و در حضور نجات غریق به این امر اقدام کنید. و باور کنید که بسیاری از مناطق «شنا ممنوع» با توجه به خطرات ساحل آن ناحیه و متعاقب مرگ‌ومیرهای بسیاری که داشته است به این نام لقب گرفته‌اند.
فراموش نکنید که دریا در عین زیبایی و آرامش، جان انسانهای عزیز بسیاری را گرفته است؛ افرادی که هرگز در هنگام ورود به آب، تصورش را هم نمی‌کردند به چنین مرگ دلخراشی مبتلا شوند.
شاید خواندن این نوشته بتواند جان انسان دیگری را نجات دهد. لذا آن را برای دوستانتان ایمیل کنید یا پرینت آن را بین دوستانتان پخش کرده یا در معرض دید آنها قرار دهید.
گردآوری: دکتر سیاوش
برچسب ها ب , ابتدا , آب‌راهه‌هایی , آبهای , اجباراً , احتمال , اخیر , ادامه , آرام , آرام‌تر , آرامش , آرامی , از , است , آستارا , استخر , استقامات , اسفناک , اشکال , اشیاء , اصل , اصلی , اصول , اطلاع , اطمينان , اطمینان , اعماق , افتاده , افتد , افراد , افرادی , افزايش , اقدام , اقیانوس‌ها , اکنون , اگر , البته , الزاماً , الف , المپیک , آلود , اما , امان , آمدن , امر , امنی , امواج , امواجي , آن , آنجا , اندازد , اندکی , انرژی , انسان , انسانهای , آنگاه , آنها , اهمیت , او , ایجاد , ایستادن , ایمیل , این , اینجا , اینکه , با , بادبزن , بار , بازگشت , بازماندگان , باشد , باشند , باشيد , باشید , بالا , بالاتر , بالای , بالایی , بالغ , باور , بايد , باید , ببرید , ببینید , بتواند , بدانند , بدترین , بدني , بدنی , بدون , بدین , بر , براي , برای , برخورد , برخي , برخی , برد , برده , برسانید , برگردد , برگرديد , برگردید , برگشت , بروید , بزرگ , بستر , بسيار , بسیار , بسیاری , بعد , بقیه , بگذارید , بگيريد , بگیرید , بلد , بلکه , بمانید , بمکند , بنابراين , به , بهتری , بهترین , بود , بودن , بوده , بویژه , بيشتر , بی‌سروصدا , بیش , بیشترین , بین , پاکسازی , پای , پایتان , پخش , پدیدار , پرخطر , پرینت , پس , پشته‌های , پیش , پیش‌بینی , پیش‌گفته , تا , تابستان , تأسیسات , تشخيص , تشخیص , تشکیل , تصور , تصورش , تعطیلات , تفاوت , تفریح , تقاضاي , تقریباً , تکرار , تلخ , تلفات , تمام , تمرکز , تنفس , تنها , توان , توانایی , توجه , توصيه , توصيۀ , ثانيه , جابه‌جايي , جان , جانی , جای , جایی , جبران‌ناپذیر , جريان , جريان‌هاي , جریان , جریانها , جریان‌هاي , جریانهای , جریان‌های , جسمی , جلو , جهان , جهت , چاه‌های , چراکه , چشم , چشمی , چقدر , چنانچه , چند , چندین , چنین , چوبی , چیز , حال , حالت , حبس , حتی , حجم , حدود , حرفه‌ای , حركت , حرکت , حضور , حفظ , حیاتی , خارج , خاطره‌ای , خروج , خزر , خزه , خسته , خشکی , خط , خطر , خطرات , خطي , خلاف , خنکی , خواندن , خواهد , خوبی , خود , خوشآیند , داخل , داده , داديد , دارد , دارید , داریم , داشتن , داشته , دام , دانستن , دچار , در , دردسرهای , دردناکی , درک , درّه‌ای , درون , دريا , درياي , دریا , دریاچه‌ها , دریاها , دریاهای , دریای , دریایی , دست , دسته , دستی , دشوار , دقت , دلایل , دلخراشی , دلیل , ده , دهانه , دهد , دهند , ده‌ها , دهید , دو , دوباره , دور , دوستانتان , دوم , دید , دیده , دیگر , دیگری , ذکر , ذهن , رؤيت , را , راحتی , رخ , رسانی , رسيد , رکورد , رمق , رنگ , روش , روي , روی , ریخته , ریه , زباله , زمان , زمانی , زمینه , زياد , زیاد , زیادی , زیبایی , زیبایی‌های , زیر , زیرین , ساحل , ساحلي , ساحلی , ساختمانها , ساخته , سادگی , سال , ساله , سالهای , سپس , سرعت , سرفه‌های , سریعاً , سطح , سفید , سمت , سنگی , سو , سواحل , سواحلی , سوزش , سوي , شاهدیم , شاید , شبیه , شد , شدن , شده , شدید , شدیداً , شدیدی , شرایط , شرایطی , شک , شكافنده , شکافنده , شكست , شکست , شکسته , شکل , شکل‌های , شما , شماست , شنا , شناخت , شناخته , شناكردن , شناگر , شناگران , شناگري , شناور , شنای , شود , شور , شوند , شوید , شیرجه , صدها , صرف‌نظر , صورت , ضربات , ضربه , ضمناً , طبق , طرف , طریق , طور , طوفانی , طول , طولانی , طی , عادی , عبارتند , عرض , عزیز , عزیزانتان , عقب , علائم , علاوه , علایمی , عمده , عمق , عملاً , عمیق , عوض , عین , عینک , غرق , غرق‌شدگی , غریق , غیر , غیرممکن , فاصله , فاضلاب , فرا , فرار , فراموش , فرد , فردی , فرو , فصل , فقط , فلزی , فن , فنون , فوق , فوق‌العاده , فیزیکی , قابل , قبل , قدرت , قدم , قرار , قصد , قهرمان , قوي , کار , کافی , کامل , كاملِ , کاملاً , کرد , كردن , کردن , کرده , کشیده , كف , کف , كلي , کمتری , کم‌عمق , کم‌عمقی , کمک , كمكي , کند , كنيد , کنید , كه , که , کوهی , گاهی , گذراندن , گرفتار , گرفتن , گرفته , گرفته‌اند , گرما , گزینه , گفت , گفته , گل‌آلود , گیلان , لااقل , لازم , لبۀ , لذا , لذت , لقب , لیکن , مازندران , ماسه‌اي , ماسه‌ای , مانده , ماهر , مبتلا , متأسفانه , متر , متعاقب , متفاوت , مثلاً , مجدداً , محل , محلی , مختص , مدفون , مرگ ,
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
میزبان
درباره ما
سلام باتوجه به اینکه قسمت عمده زندگی هریک ازما در محیط کار سپری میشود بنابراین دانست نکاتی برای حفظ سلامتی خود در محیط کار امری ضروری است.در این سایت سعی خواهیم کرد تا جدیدترین تکنولوژی ها و نکات را در زمینه ایمنی , بهداشت ومحیط زیست یا HSE در اختیاران همکاران و مشتاقان قرار دهیم.هدف در اینجا تکمیل نطالب اموزش دیده شده در دانشگاه یا کلاس ها با استفاده از فیلم و نرم افزار میباشد. با تشکر از بازدید شما persian hse
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    چه مقدار از خدمات سایت رضایت دارید؟
    کدام قسمت را بیشتر می پسندید؟
    WEB TRANSLATE
    جستجو



    در این سایت (phse.ir)
    در كل اينترنت
    رتبه در گوگل
    خبرنامه سایت

    ایمیل خود را وارد کنید:

    آمار سایت
  • کل مطالب : 400
  • کل نظرات : 9
  • افراد آنلاین : 29
  • تعداد اعضا : 19545
  • آی پی امروز : 134
  • آی پی دیروز : 135
  • بازدید امروز : 619
  • باردید دیروز : 871
  • گوگل امروز : 3
  • گوگل دیروز : 11
  • بازدید هفته : 2,422
  • بازدید ماه : 30,381
  • بازدید سال : 155,607
  • بازدید کلی : 3,859,817
  • seo

    SEO Stats powered by MyPagerank.Net